hgs kartı hakkında.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kobay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
OGS gibi oturmuş bir sistem varken, neden bu HGSye sardılar ben onu anlamıyorum.

Köprü ve otoyolların özelleştirilmesi HGS satışlarını da kapsıyor. Bildiğiniz gibi HGS kullanıcısının hesabında her daim en az 30 TL olmak zorunda, kiracının ev sahibine verdiği depozit gibi. 5 milyon HGS kullanıcısı * 30 TL ne yapar? 150 milyon TL. Bedavaya fonlamış oluyoruz özelleştirmeyi alan firmayı. Sırf aylık faizi 1 milyon TL yapar bu paranın.

Bugün 10-15 dakikalık bir boş vaktim vardı. PTT'ye sorayım kolaysa halledeyim dedim. Ruhsat ve bir form yeterli oluyor. Hemen çıkarttılar. En az 35 TL yükleme yapılıyormuş. Kredi bittiktan 7 gün sonrasına kadar da cezasız geçişe imkan tanıyor. Bu güzel... Ancak şimdilik yalnızca PTT'lerden dolum yapılıyormuş. Bu kötü yanı...

Köprü ve otoyolların özelleştirilmesi HGS satışlarını da kapsıyor. Bildiğiniz gibi HGS kullanıcısının hesabında her daim en az 30 TL olmak zorunda, kiracının ev sahibine verdiği depozit gibi. 5 milyon HGS kullanıcısı * 30 TL ne yapar? 150 milyon TL. Bedavaya fonlamış oluyoruz özelleştirmeyi alan firmayı. Sırf aylık faizi 1 milyon TL yapar bu paranın.

Ben de öyle biliyordum ama bugünkü memur 5 TL'ye kadar kullanabilirsiniz dedi. 5 TL depozito, gerisi yapılabilecek en az yükleme bedeli.

OGS gibi oturmuş bir sistem varken, neden bu HGSye sardılar ben onu anlamıyorum.

OGS'nin depositosu dolar bazında belirleniyor diye biliyorum. Birden fazla aracı olan veya yurtdışından gelen gurbetciler OGS yerine 5 TL depositosu olan HGS ile işlerini daha kolay görmezler mi? ;)

Ben de öyle biliyordum ama bugünkü memur 5 TL'ye kadar kullanabilirsiniz dedi. 5 TL depozito, gerisi yapılabilecek en az yükleme bedeli.

Yazdığımı bir daha okuyunca karışıklığa sebep olacak bir benzetme yaptığımı anladım. "Depozito" ile "verdiğin para evsahibinde kalacak"ı ifade etmek istemiştim. Yoksa dediğin doğru, cihazın depozito bedeli ayrı. Ama 30 TL'yi yine kullanacak adamlar.

bu konu duğru ise aslın skandalı olmaya adaydır...

OGS'nin depositosu dolar bazında belirleniyor diye biliyorum. Birden fazla aracı olan veya yurtdışından gelen gurbetciler OGS yerine 5 TL depositosu olan HGS ile işlerini daha kolay görmezler mi? ;)

gurbetciler aklıma gelmedi yazarken, ancak ben iş bankasından maaşımı alıyorum 6 ayda bir ogs cihazı veriyorlar, bizde 3 araç var, altı ayda bir alma hakkım olduğundan diğerlerinede sürekli aldım, hatta suan bosta 2 tane daha var. hgs ogs ye göre çok zayıf bir sistem, fark edeniniz olmuştur belki, odtu kampüsüne girişlerde araçlara yapıştırılan güvenlik sticklerları bire bir hgs ile aynı, 15-20 km hız ile geçmeniz gerekmekte, araç kirliyken okuyamadığı oluyor, araçta telefon ile konuşulurken bazen okumama sorunu yapıyor, vb vb vb bunların aynıları şuan hgs de de yaşanacaktır. OGS de ise 120-130 km hızla bile okuma yapılıyor hiç bir şeyden etkilenmiyor, ayrıca yeni araçlarınıza çıkarıp aktarabiliyorsunuz, hgs de sökme sanşı yok, her değişimde 5 tl ödenmesi gerekiyor. Şahsi fikrim hgs ye geçiş bakiye aktarma yöntemlerini ogs ye de sunsalar iyi bir hizmet yapmış olurlardı...

Sistem daha yeni, zamanla içinde HGS'de görülen aksaklıklar giderilir. Burada benim eleştirdiğim husus; cama yapıştırılan HGS den 5 TL deposit alınmasını yanlış buluyorum, 30 TL lik bir bakiyeyi zorunlu tutuyorsan 5 TL lik depozitoyu almayacaksın, illa 30 TL yi de alacağım dersen o zaman ekonominin iyi gitmediği ortaya çıkar, zira bu 5 TL ler bazıları için tek başına bir mana ifade etmeyebilir ama sayıları artınca ortaya korkunç bir meblağ çıkar, bunun adı da kabaca vatandaşı tırtıklamaktır. Ben 2 ay kadar önce 2 tane HGS aldım, içlerine toplamda 60 TL yi de koydum ama henüz hiç kullanmadım, bu durumda ben devletime "0" faizli 60 TL.lik kredi açmış olmuyor muyum? Galiba bu duruma ekonomistler iç borçlanma mı ne diyorlar ;).

savaş hocam çok güzel yazmıssın, ama ben yorum yapmıyor, susuyorum, yine siyaset yapıyor olmayayım...

Savaş abim sen kullandığın için sana sormak istedim abim geçen bizim arkadaşa aldık bu cama yapışan zımpırtıdan biraz inceledim işte cama yapışması için bant a benzeyen bir şey. Ama aklıma bir cinlik gelmedi değil. Hani bu kimlik kartları gibi pres yaptırıp gerektiğinde yapışması gereken yere tutulup kullanılır gibi geldi bana. ;)

Geri