her zaman 3000 devir mi?

balıkayhan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar,
aracı her zaman 3000 devire kadar kullanmanın aracın seriliğini yok etme gibi bir yan etkisi olabilir mi?bu gün hiç yapmadığım bir şey yaptım aracımı 2.3.4. viteslerde 5000-6000 li devirlerde kullandım kısa bir süreliğine ve aracın sonraki gidişinde daha rahat ,daha seri olduğunu farkettim,k,m, zaman motoru böyle kendine getirmek mi gerekli acaba.kimi zaman böyle bir bir kullanım motora faydalı mıdır?

çok düşük devirde kullanılınca motor da tam yanma olmadığından fazla yakıt tüketimi ayrıca yanmayan yakıtta silindir cidarlarına yapışıyor ve zamanla kurum oluşuyor otoban gibi yollarda bazen yüksek devirlere çıkmak faydalı ancak devamlı yüksek devirde kullanmakda sakıncalıdır motor soğukken ve motor yüksüzken yani boştayken motorun yüksek devir çevrilmesi kadar yanlış bişey yoktur Allah muhafaza piston kol çıkarabilir o yüzden yüksüz motora fazla gaz vermeyin 4 5 gibi viteslerde arada bir yüksek devire çıkmak faydalıdır kurumların daha kolay atılmasını sağlar daha sonrada orta devirlerde çekiş azda olsa artar.

kurumu atma gibi bir faydası var demek ,ara ara devirli kullanmak lazım,sözlerinizden bunu anlıyorum.teşekkür ederim.

hatta yaptırabiliyorsanız carbon clean yaptırın tabi km nin de önemi var araç 100 bini devirmemişse faydasını görürsünüz memnn kalan var çünkü forumdada vardı.

aracım 50000 de şimdilik gerek yoktur o işleme sanırsam.ama tabi ki sürekli kötü yakıt kulanılırsa 50000 de de lazım olabilir ama yakıtı temiz yerlerden alıyorum,şu ana kadar tekleme ,stop etme gibi bir sorun yaşamadım.

hiçbişiy olmazz ben devamlı 5 6 binlerde değiştiriyorum yüksek devirli kullanmayı seviyorum model olarakta vites araları çok uzun olduğundan keyifli oluyor..

Genelde 3000 devirde vites değiştirmek idael.Ancak pistonlardaki kurumları atmak için ben 2. ve 3 viteslerde 5000 6000 e kadar çıkartıyorum faydası var aracı sagır alıştırmayın.

acaba lpg dede bu durum geçerli mi?

ehliyetimi alana kadar boş alanlarda kullandığım için yollarda serbest olduğu için arada bende kendimi kaptırıyorum 5000-6000 ne getiriyorum ama dizel araçta fazla sıkıştırmanın iyi olmadığını duyduğum için paşa paşa 3500 de değiştiriyorum malesef:D

babam yakmasın dıyor 2500 ideal diyor ben ise redline kadar devam :)

Geri