Hd uydu sistemi kurmak istiyorum

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
evime çift çanaklı hd uydu sistemi kuracağım elimde çanaklar var lnb olarak next ye-999 dörtlü gold düşündüm daha önceden digiturk vardı ve havalar hafif bozdu mu görüntü bozuluyordu bunun için birde sinyal güçlendirici alayım dedim 60 metre kadar kablo var kablo dtnin standart kablosu bu iki çanağı tek uydu alıcısına nasıl bağlarım

önerebileceğiniz hd uydu alıcısı var mı mini olmasın ama ben next ye-5000 hd cx alayım dedim şu anlık bütçem çok değil o yüzden bunu düşündüm ileride daha iyisini alıp bunuda diğer tvlerden birine bağlarım dedim

Çağatay bey iyi akşamlar resimde gördüğünüz disecq denen aparatı alarak 4 çanağı tek kabloyla cihaza ekleyebilirsiniz. Cihazdan çok uydulu kurulum yaparak kanalları bulabilirsiniz.
Commutateur-diseqc4x1-switch.jpg

Son düzenleme:
Diseqc motorlar ayrı, bu resimdeki aparat sadece farklı yönlere bakan çanakları bir kabloda cihaza bağlamak için kullanılır 2li, 4lü, 8li olanları vardır. Altın falan diye olanları alıp fazla para vermenize hiç gerek yok. 5-10 TL arası bir aparattır. Su almamasına dikkat edin sadece, uzun yıllar size hizmet edecektir.

Ben şu an çalışma odamda Atlanta HD Box kullanıyorum diseqc motor var ona bağlı olarak 2011 yılından beri cihazın bir sorunu olmadı. Alırsanız muhakkak modül girişli ( 2 girişli olursa daha iyi olur ileride Dsmart modül, Fil Tv modül falan alıp kullanabilmeniz açısından) alın. Dreambox gibi linux alıcılar kullandım geçmişte Next çok az inceledim. Son kullanıcı ürünüdür genelde. Sorun çıkarmaz, ama çok geliştirmeye de izin vermez.

beni 5-6 ay kadar idare etse yeter bu alıcı ca samrt kart yazmışlar kart okuyucu bölümüne sanırım kart takılabiliyor

Modüllü olması daha iyi olur. Çoğu platform mod<l veriyor Türkiye'de.

Linx. Siddetle tavsiye ederim. Yinede forumlarda yorumlari okuyun. Fiyati cok uygyn. Ve 1 yillik server hediyeli. Su an kullandigim cihazdir.

Modüllü olması daha iyi olur. Çoğu platform mod<l veriyor Türkiye'de.

kredi kartının biraz daha kalını ve uzunu sanırım cl modül olan açıkcası para ödemekten bıktığımız için ücretsiz sisteme geçiyoruz:)

Linx. Siddetle tavsiye ederim. Yinede forumlarda yorumlari okuyun. Fiyati cok uygyn. Ve 1 yillik server hediyeli. Su an kullandigim cihazdir.

linx=linux mu

kredi kartının biraz daha kalını ve uzunu sanırım cl modül olan açıkcası para ödemekten bıktığımız için ücretsiz sisteme geçiyoruz:)

linx=linux mu
LinX uydu cihazi :) linux tabanli 3 usb giriş modul kart giris. Wifi. Ne ararsan var cihazda

Geri