Hd uydu sistemi kurmak istiyorum

dreambox gibi pahallı değildir umarım:) birde bana optik ses çıkışı gerek

pederle şimdilik next ye-5000 hd cx almaya karar verdik buna çift çanak bağlanır herhalde d smart kartlı olan alıcı çift çanağı alğılamıyordu

dreambox gibi pahallı değildir umarım:) birde bana optik ses çıkışı gerek

Valla db kadar pahali degil ama onun gibi cok cok ozellikli bi cihaz. Bende db 800 hd vardi. Simdi linx kullaniyorum buda hd ve hd kanallari harika. Ses goruntu kalite. Sanirim 180 tl civarındA. Bence nette biraz incele bu urunu uydu cihazi alicaksan.
Bu arada bu urunun satisiyla fln hic bir alakam yoktur. Yanlis anlasilmasin :) s#sadece ben kullaniyorum ve memnunum ucuza sizde kaliteyi kullanin isterim sadece.

Valla db kadar pahali degil ama onun gibi cok cok ozellikli bi cihaz. Bende db 800 hd vardi. Simdi linx kullaniyorum buda hd ve hd kanallari harika. Ses goruntu kalite. Sanirim 180 tl civarındA. Bence nette biraz incele bu urunu uydu cihazi alicaksan.
Bu arada bu urunun satisiyla fln hic bir alakam yoktur. Yanlis anlasilmasin :) s#sadece ben kullaniyorum ve memnunum ucuza sizde kaliteyi kullanin isterim sadece.

buda iyiymiş yazın ortası gibi iyi bişey alalım diyorduk belki lnx alırız

şidmi bugün itibariyle dtyi iptal ettik kartı aldılar kutu bizde kaldı böyle olunca uydu alıcısını almaktan vazgeçtik şu anlık fakat dt5103hd uydu alıcısında kartsız türksat ve diğer uydularının kanallarını nasıl açarım benim çanak şu anda türksata bakıyor

Merhaba.

Zamanında hobi olarak hem motorlu hem standart çanakla birçok cihazı kulklanmıştık ama artık pek bakmıyorum.

Öncelikle türksat olsun astra-hotbird olsun en az 90 lık çanak lazım ki yağmurda rüzgarda kesinti olmasın. Sonrası zaten bilindik HD cihazlar zaten. Sistem motorlu olursa lnb yönünün iyi ayarlanması gerekiyor çünkü tek uyduya uyarlanırsa diğerlerinin sinyali düşüyor. Ortak nokta bulunmalı yani. Çift yada daha çok çanak bağlantısı için belirtildiği gibi disquec kullanılmalı ama kapalı kutulu olanlar tercih edilmeli çünkü dışarda duracağı için yağmur almamalı. Birde motorla uğraşmak istemeyenler için tek çanakla 4-5 uyduya baktırılanlar var ve mantık çanağın enine daha yayvan ve olips tipi olmasıdır ki her lnb' den en az %70 sinyal alınabiliyor.Yıllar önce bir almancımızın balkonunda şeffaf siyah renk cam çanak görmüştüm ve yıllardır sorunsuz iş görüyor. Sanırım mantık alinyum gibi zamanla kendini bırakmaması ve sinyali iyi alması. Ama buralarda satan hiç görmedim. Hd cihazların şuan çok gelişmiş işlemcili ve linux-android tabanlıları var ama pahalıdır.

Şuan birçok led tv zaten hd dahili olduğu için yeterli düzeyde ve kanal geçişi baya seri.
Yani hobi ve merak için cihaz alınır yoksa tv' deki dahili zaten işi bitirdi.

Kolay Gelsin.

benim televizyonda da var dahili uydu alıcısı fakat bir türlü beceremedim o yüzden yeni alayım diyordum dtninkini almadılar şimdi serviste yazılım yükletip türksat ve diğer uydulara çevireceğim

bu dt 5103 hd uydu alıcısına bir yazılım yükletemedim turksatı görmüyor meret

dün nextin lnbsini almıştım bugün geldi taktım sinyal seviyesi kötü havada %40-45 arttı sinyal gücü 52 68 gezerken şu anda 255 oldu ki kabloda dandik ortası bakır etrafı alüminyum tel

Geri