Hava yastığı emniyet kemeri bağlantısı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slymnkrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar kısaca şöyle söylemek gerekirse yeni her geçen senede bir airbag modeli çıkıyor önceleri airbaglar kemer gerdiricileri olmadan önce kemek takmadan açılıyor şimdi genel olarak kemersiz açılmıyor... bunun sebebi ise airbag i üreten akıllar düşünmüşlerki normal kemer dahi taksa yüksek hızda insan öne daha çok gitmek isteyecektir ani frenajda tabiki... biz kaza anında şöförü az geri yada sabitlersek boyun kırılmasının önüne geçebiliriz düüşncesiyle yapmıştır fakat dezavantajı ise insan kaburga kemiklerinin sıkışmadan dolayı kırılabilmesidir. yani kısaca şöyle söyleyeyim eğer aracınızda ön kemer gerdiricileri var ise o airbag kemer takmadan açılmaz... zaten bir bütündür arkadaşlarımız yazmış... eğer gerdirici yoksa kemersiz dahi açılır aiirbaglar kısaca anlma yöntemi... opellerde gerdiric i varmı yokmu bilmiyorum yanlız...saygılar....

peki Özkan, bu modelden modele mi değişiyo, yoksa sene bazında mı değişio...

yanii 2004 Corsa'yla, 2004 Vectra'nın ki farklı mı???

Efe bey onu fabrikaya sormak gerek araçtan araca değişebilir diye düşünüyorum .... sene farkı olabilir yani yada segment farkı... mesela renaultlarda SRS 3 çıkmıştı en son ve renolarda 2003 den sonradakiler kemer takmadan airbag açılmaz hatta kemeri millet üzeriinden geçirmeyip arkasında geçirerek kemeri takarlar ve sesi sustururlar kemer takılı değil diye bip bip öter renaultlarda millet hem kemer takmak istemez hemde sesi kesmek için kemerin üzerinden geçirmez arkasında geçirerk kemerı bağlar ... anlamıyorum madem kemeri öyle takıyorsun üzerinden geçir sanki senin hareketlerini engelliyor... ben bazı kullanıcıları hiç anlamış deilim açıkcası..saygılar...

Bilgiler için saol Özkan..

rica ederim umarım açıklayıcı ve doğru bilgilerdir...saygılar...

arkadaşlar tam bilgi olmadığı için böyle oluyor birisi şöyle olabilir diyor o olur anlaşılıyor

hani askerliğini yapanlar bilir biri derki askerlik kısalmış sonra laf dolaşır döner ilk lafı söyliyene ne olur arkadaşlar adam kendi söylediğine cidden öylemi der ve inanır

MElih abi laf bana mı:S ben öğrendiklerimi yazdım eğer lafınız bana ise... doğru yada yanlış hem öğrendiğimi hemde düşüncemi yazdım...saygılar...

ya neden önceki mesajları da okumadan cvp veriyosunuz ki??

yani emniyet kemeri takılı değilse, airbag açılmaz diye genelleme yapmak çok saçma çünkü...

ben kaza yaptım, 5 takla attım, emniyet kemerim takılı değildi ama aracımdaki 2 airbag'te açıldı...!!
arkadasım kafadan sallama bı olay solemıyom yetkılı servıs acılmıyo dedi kemer takıcaksın senın 2 airbag var 4 airbag mı var :confused:

senın airbag acıyorsa o zaman astra g ler ıcın konusmustur emnıyet kemerı takılmadan acmıyor dedı yetkılı servıs nese acsada acmasada emınıyet kemerı sart takmak guvenlımız acısından airbag aciyor emnıyet kemerı takmaya ne gerek var gıbı bı hava olusuyor :good:

Arkadaşlar cevap alamadım ??
ceyhunyazar´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar benim de bir sorum var emniyet kemeri ve airbag kapsamında....Araç ilk çalışmada gösterge panelinde yanan bir dzi kontrol var ya, işte sorunsuzlar sönüyor..En solda altta emniyet kemeri uyarısı var mesela...Ben aracı yeni aldıgım icin eski halini bilemiyorum...Mesela abs ışıgını düşünün sönerse sorun yok...Emniyet kemeri ışıgı benim aracımda sönüyor(ilk marşa basmadan önce yanıyor, kontrol bitince sönüyor ve öyle marşa basıyorsunuz) , takılı olmasa da....Acaba 2003 astra Njoy 1.6 gibi araclara sahip olan arkadaşlarda durum nasıl? Kısaca özetlersem, emniyet kemeri takılı degilken calıstırırken sönmüş oluyor.Acaba manuel olarak iptal mi ettirilmiş...Ve emniyet kemeri ikaz sinyali/sesi var mı bizim araclarda? Bir diğer sorum da, eger emniyet kemeri göstergede yanmasın (normalde takılı degilse ötmesi/yanması gerekirken) diye kapattırılmış ise emniyet kemerini taktıgımızda airbagler acılır mı?

Bizim araçların bir çoğunda aktif gergili emniyet kemerleri var. Bu kemerler büyük bir kazadan sonra sapasağlam görünseler bile yenileri ile değiştirilmesi gerekir. Çünkü aktif gergi sistemi zarar görmüştür. Marşa basmadan evvel yanan bu uyarı ışığı aktif gergi sistemini test edip sağlam olduğunu test ettikten sonra sönüyor diye biliyorum. Renaultlarda da aynı sistem var. Bizimkilere ilave olarak onlarda kemer takılmadığı sürece o lamba yanıyor. Bizlerdeki ( özellikle üst donanımlılarda ) bu sisteme ilave olarak bazı Opel'lerde yolcu koltuğu altında ilave bir sensör daha var. Onun görevi de yolcu koltuğunda oturan bir kimse yoksa kaza anında yolcu tarafının hava yastığının açılmasını önlemek için. Bildiğim kadarıyla da emniyet kemeri ile hava yastıkları birbiri ile bağlantılı değildir.

Geri