Hava Filtresi Hakkında..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar; 1.2 TP Essentia Corsa'ma 76mm koruyuculu hava filtresi taktım.. Kalkışlarda rahatlama ve performans artışını hızlanmasındaki olumlu değişiklikleri gördüm.. (özellikle uzun yolda)

Ama gerçekten arabalar konsunda hatrı sayılır bir abim bahsi açtığımda ''yapma ,takma motorun kapasitesi o performansı düzensizleşir '' dedi..Öte yandan bir sitede ''yakıt tasarrufu ve performans artışı'' deniliyor. Şimdi hava filtresi ve corsam arasındaki durumu son kez sorup kapatmak istiyorum deneyimli abilerimden ve duymuşlukları çok olan yaştaşlarımdan acıklamalar rica ediyorum.. aracımın özellikleri ve hava filtresinin mm 'sine kadar iyi ve kötü tarafları nelerdir?

Teşekkürler.

1.6 Vectrada öyle çok aşırı bi performans artışı yapmadı.Benzin biraz daha fazla yakıyor deniyor ama öyle 1 km'de anlaşılıcak bi artış olmadı herzaman ne yaktıysam aynen onu yakıyordum.Motora zarar verdiğini tahmin etmiyorum ama flitre kirlendikten sonra bazen rolenti sapma yapıyordu..

hava filtresi üreticileri benzinde tasarruf yaptığını iddia ederler özellikle uzun yolda yakıt ekonomisi sağladığını düşünüyorum ( green kutu içi hava filtresi var ) performansa azda olsa bir katkısı var . açık filtre takıp sesinden dolayı devirli kullanılıyorsa yakıtta artış olur tabiki :) ayrıca kullan at tarzı değildir düzenli şekilde temizlenmesi gerekir bu tip filtreler

hava filtresi üreticileri benzinde tasarruf yaptığını iddia ederler özellikle uzun yolda yakıt ekonomisi sağladığını düşünüyorum ( green kutu içi hava filtresi var ) performansa azda olsa bir katkısı var . açık filtre takıp sesinden dolayı devirli kullanılıyorsa yakıtta artış olur tabiki :) ayrıca kullan at tarzı değildir düzenli şekilde temizlenmesi gerekir bu tip filtreler

Temizliğindeki ürün ve biçim nasıldır nasıl temzlenir?

Temizliğindeki ürün ve biçim nasıldır nasıl temzlenir?

filtre temizlik kitleri var aksesuarcılarda satılır set halinde önce sprey tarzı birşey püskürtüp temizleyip sonra özel yağıyla yağlanıyor 6000-7000km de bir temizlenmesi gerekir ( alırken öyle söylenmişti )

hava akışı fazla olduğu için debimetreyi bozuyor

hava akışı fazla olduğu için debimetreyi bozuyor
alakası bile yok... akışmetre hava akışıyla bozulmaz... akışmetreyi fazla yağlanmış filtrelerin üzerinden gelen yağlar bozar... ama adam gibi temizlenir yağı da çok koyulmaz birşey olmaz...
sıcak hava almadığı sürece zararı olmaz yararı olur... sıcak hava alırsa eğer performansı düşürür... sesi güzel geldiği için sürekli gazlarsanızda cebinize zararı olur ;)

Ben yeni söktüm, sesi duymak için gaza bastığımdan yakıt çok arttı :)

işte bunu önlemek için kutu içi performans filtre kullanınki hem performansınız artsın hemde ses duyacaz diye ugrasmayın :D

işte bunu önlemek için kutu içi performans filtre kullanınki hem performansınız artsın hemde ses duyacaz diye ugrasmayın :D

Uygun bir link verinde alayım gitsin.Zaten normal filtreninde değişme zamanı geldi...

Geri