Hararet

yılmaz85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Öncelikle herkese merhaba benim aracımın hararet gostergesi sürekli 90 dereceyi geçik göstermeye başladı fanda çalışıyor üstelik birde antifirizine bi bakayim dedim kaputu açtım motor çalışıyoken antifiriz kaynıyodu fokurdama vardı daha önce boyle bir sorunum yoktu son 2 haftadır böyle yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

90 derecedeyken rolantıde bıraz daha çalıstır. fan acıncaya kadar bekle. fan kaçta acacak buraya yaz. kaynama olacagına sanmıyorum. araç çalısısrken veya sıcakken genleşme kabının kapagını açma

cevap için teşekkür ederim aracım sürekli 90 geçik bir şekilde duruyor 92-93 gibi sanıyorum ama önceden böyle değildi tam aksine 90 derecenin biraz daha gerisinde olurdu ve hararet yapmazdı bu durum 2 haftadır böyle daha önce bu şekilde değildi

eğer fokurdama duyduysan mutlaka radyötör suyun eksilmiştir ki sen antifiriz var diyorsun eklemen lazım ama dikkat et motor soğukken yap kapağını açarken sıcak su elelrini yakabilir...

cevap için teşekkür ederim aracım sürekli 90 geçik bir şekilde duruyor 92-93 gibi sanıyorum ama önceden böyle değildi tam aksine 90 derecenin biraz daha gerisinde olurdu ve hararet yapmazdı bu durum 2 haftadır böyle daha önce bu şekilde değildi
seyir halındeykende 92 gıbı duracagını sanmıyorum
?

seyir halındeykende 92 gıbı duracagını sanmıyorum
?
seyir halindeyken düşer diyorum ama hayır düşmüyor üstelik fan arızalıda değil çalışıyor havalar serin olmasına ragmen durum bu şekilde acaba tahmini sorun ne olabilir

benim problemim de aşağı yukarı benzerdi.bir süre önceden beridir 85-90derece yerine 92-95derecelerde gidiyordu.sonra bu hararet 100lere we kırmızı çizgilere ulaştı.aracım ise bugün servste.son 2aydır benimde yaklaşık 500-1000km'de bir suyunu eksiltip hararet yapıyordu.pek üstünde durmadım.sonra suyun eksiltilmesi sıklaşmaya başladı.en sonunda bugünde motor hararet yapınca servise bıraktım.meğerse conta eğrilmiş.silindirlere su kaçıyormuş.600ytl gibi bi masraf çıkar dediler.contalar sağlam olsa bile gelecekte motor bloğunu eline almamak için motorda tekleme var mı yok mu kontrol et veya ettir bence...

benim problemim de aşağı yukarı benzerdi.bir süre önceden beridir 85-90derece yerine 92-95derecelerde gidiyordu.sonra bu hararet 100lere we kırmızı çizgilere ulaştı.aracım ise bugün servste.son 2aydır benimde yaklaşık 500-1000km'de bir suyunu eksiltip hararet yapıyordu.pek üstünde durmadım.sonra suyun eksiltilmesi sıklaşmaya başladı.en sonunda bugünde motor hararet yapınca servise bıraktım.meğerse conta eğrilmiş.silindirlere su kaçıyormuş.600ytl gibi bi masraf çıkar dediler.contalar sağlam olsa bile gelecekte motor bloğunu eline almamak için motorda tekleme var mı yok mu kontrol et veya ettir bence...
Motorda tekleme var ama arada sırada oluyor

bu arada antifirizde bi eksilme yok motor sogukken kontrol ediyorum seviye alçakta sıcakken kontrol ediyorum seviyeyi yükselmiş olarak görüyorum

Garantisi devam ediyorken götüreyim bari acaba garantiye alırlarmı:)

Geri