harareeeeeeet yardım !

geçmiş olsun abicim bu iş 750 tl den başlar 2500 3000 e kadar gider contayla kalsın dua edinde.

geçmiş olsun abicim bu iş 750 tl den başlar 2500 3000 e kadar gider contayla kalsın dua edinde.
Ne diyorsunuz siz,araba hareret falan yapmadı.Benim merak ettiğim sizin arabalarda arabanın bu değere gelmesi için kaç km yaptığınızdır.
90 ı geçmemesi içimi rahatlatıyor ama 90 çabuk gelmesi içime kurt düşürdünüz şimdi.
Normal bir araçta bu degere ne kadar sürede çıkar?

Bence sevinmen lazım

Ne diyorsunuz siz,araba hareret falan yapmadı.Benim merak ettiğim sizin arabalarda arabanın bu değere gelmesi için kaç km yaptığınızdır.
90 ı geçmemesi içimi rahatlatıyor ama 90 çabuk gelmesi içime kurt düşürdünüz şimdi.

Motorunun biran önce ideal ısıya çıkması bence iyi, çünkü 90' lara ulaşıncaya kadar yakıt tüketimi yüksek, performans vb. düşük olacaktır (özellikle kışın). 90-100 C aralığında sabit kalıyorsa herşey normal demektir.
Ben Opelden önce yıllarca Peugeot kullandım hararetin 90-100 C derecelerde gezmesi benide ilk başta rahatsız etti. Ama meğerse Opel hararet severmiş, hatta 1995 Vectra 2.0i GLS kullanırken fan 105 C derecede devreye giriyordu.
Bende bir keresinde hararet problemi yaşadım duramayacağım bir yokda hararet kırmızıyıda geçip sağdaki takoza dayandı 3 dakika kadar da öyle gidip sonunda pes edip sağa çektim, rölantide de düşme olmayınca 10 dk sonra stop ettim. Çok korkmuştum ama sorun çıkmadı. tabi sendeki motorla benimkinin alakası olmadığıda bir gerçek, en güzeli kırmızıyı görür görmez bişeyler yapmak...

Az önce yetkili servisi aradım.Havalarında sıcak olmasından dolayı hemen çıkması normal didi,birde şehir içi dur kalk olması süreci hızlandırır dedi,kışın bu sürenin daha da uzayacağını söyledi.90 ı geçmediği sürece sorun yok dedi.
İçim rahatladı valla.:))

Geçenlerde bende de ABS ışığı yandı ve km telı kalkmıyordu(ABş ışığı şonunce km delı dekrar akdıf oluodu) hareredde 100'ü geçmışdı şervışe godurmuş babam :D şımdılerde ışee 95 ı geçmıo cok şukur:)

he bıde bu abş ışığı yanında harered 100 de gelşe araba fan açmıyordu ne alakayşa onuda anlamadım

ya neler diyosunuz arkadaşlar su 100 derecede kaynar her aracın hararet göstergesinin 100 ü geçmesi aracın contasına kapağına hortum ve borularına suyuna yağına kısacası herseyine zarar verir . nedemek 100 normal hatta 105 iyiymiş .. arabanız yağ yakıyor ozaman

fan modülü gitmiş olabilir ! benimkide öyle oldu ! 320 tl ye patladı :(

ya neler diyosunuz arkadaşlar su 100 derecede kaynar her aracın hararet göstergesinin 100 ü geçmesi aracın contasına kapağına hortum ve borularına suyuna yağına kısacası herseyine zarar verir . nedemek 100 normal hatta 105 iyiymiş .. arabanız yağ yakıyor ozaman

Kapalı soğutma sistemlerinde hararetin 100 C derecenin üzerine çıkması normaldir.

işe gidip gelirken 3km mesafede kullanıyorum, 2.5km de 80-90 arası oluyor.
boğaz vs. trafiğine gir 100 derecelerde sürekli nasıl duruyor araba gör ;)

Kapalı soğutma sistemlerinde hararetin 100 C derecenin üzerine çıkması normaldir.
:good:

Geri