hangi yağı kullanıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xantorus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: hangi yağı kullanıyorsunuz ?

Mobil 1 Formula ESP 5-30 kullanıyorum şu an.

Bir sonraki bakımda Castrol 5-40 deniyecem bakalım o nasıl.

Her motor yağı kendi kurumunu oluşturuyor. Bunlar faydalı kurum olarak bilinen kurumlar. Başka çeşit cins yağı kullandığınızda yeni yağ kendi kurumunu oluştururken önceki faydalı kurumları söküyor. Bu da sıkıntı oluşturuyor. Kısa vadede birşey olur mu olmaz ama tasvip edilen bir durum da değildir.

GM 5W30 a güveniyordum ancak PO dolumu olduktan sonraki yağ değişimlerinde sanki kaydırıcılığı daha erken kaybolmaya başladı gibi geldi, bir de aracı güçlendirdikten sonra iyice kararsız kaldım.

35.000km sonra yağı değişmeyi pek istemiyorum ama LIQUI MOLY (50-60.000km lik değişim aralığına sahip) Castrol ya da Mobil varken bu şekilde GM e devam etmek de pek içime sinmez oldu.

Petronas bulursanız onu deneyin.Castrol ve Mobil kadar kaliteli bir markadır.Türkiye de pek bilinmez ama Malezya GP nin resmi yağ sponsorudur.

Ynt: Ynt: Ynt: hangi yağı kullanıyorsunuz ?

DarthUtku link' Alıntı:
arkadaşlar 5 30 kullandıktan sonra 0 40 a geçsek zararı olur mu yada bir faydası olurmu çünkü mobilin 5 30 u yok sanırım türkiyede
suan ben 0-40 kullaniyorum tam sentetik. Suan herhangi bir problem yasamadim gayet iyi

aşağıdaki adreste herşeyi açıkça yazmış , dexos GM altında satılan bir marka , yani pek çok marka bu marka altında satış yapabilir.
google translate kullanabilirsiniz

GM dexos Hoşgeldiniz ™
bilgi Merkezi
http://www.gmdexos.com/
http://translate.google.com/

bugüne dek tüm araçlarımda Mobil 1 0w40 yağ kullandım. son yıllarda ne yazık bir çok serviste Gm yağ kullanılıyor. bu yüzden her seferinde kendi yağımı kendim alıp bakıma o şekilde gidiyorum

Cosmo link' Alıntı:
bugüne dek tüm araçlarımda Mobil 1 0w40 yağ kullandım. son yıllarda ne yazık bir çok serviste Gm yağ kullanılıyor. bu yüzden her seferinde kendi yağımı kendim alıp bakıma o şekilde gidiyorum

30.000 bin bakımında aynı şeyi bende yapmayı planlıyorum

Ben de bugün bakım yaptırdım. Yıllık bakım. D.MOTAC Motor Yağı 0-40 yazıyor. 5-30 kullandıklarını söylemişlerdi ama bu servisten servise ve iklime göre de değişebiliyor sanırım. Üstelik litresi 30 tl. Nasıl yağ ise bu artık. 3*50=150. Bu nedir acaba farklı bir teknoloji falan mı attılar motora.

kaanrevan link' Alıntı:
Ben de bugün bakım yaptırdım. Yıllık bakım. D.MOTAC Motor Yağı 0-40 yazıyor. 5-30 kullandıklarını söylemişlerdi ama bu servisten servise ve iklime göre de değişebiliyor sanırım. ֜stelik litresi 30 tl. Nasıl yağ ise bu artık. 3*50=150. Bu nedir acaba farklı bir teknoloji falan mı attılar motora.
Bakımı kaça yaptırdınız, inan bayii de mi  questionnn Yağın 5-30 olması lazım diye biliyorum motac ı da ilk kez duyuyorum, mobil en iyisi ama pahalıdır castrol magnatec en uygun olanı bence. Litresinin de 30 tl olması servisin kazığıdır 55 tl olan 10-40 yağına bile 90 tl yazıyorlar :(

Geri