hangi benzin

franzferdinand

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar astra 1.6 olduğu için hangi benzin markasını tavsiye edersiniz ? çok fark eden bir firma varmı?

oncelıkle opetın reklamlarına bakarak opete gıtmeyın yakıtı cok ınce ve cabuk bıtıyor shell ve bp den onerırım .95oktan yada 97 de olabılır tabı kendı fıkrım.

Marka olarak tam bilemicem fakat shell iyidir. Aracınıca boşuna 97 veya 98 gibi katkılı yakıtlar koymayın bir fayda göremezsiniz. Aracın beyni 95 oktana göre programlıdır ve en büyük verimi bu yakıt ile alırsınız.

Twinport motor değilse en iyisi 95 bence 97 denedim vuruntu yapıyordu aracım opet 95 e döndüm 145 ytl civarına doluyor depo uzun yolda 850-900 km arası yol yapıyor

herkezi dediği gibi BP veya Shell den vaz geçme, araçının durumuna göre 95 veya 97 oktan kullanmalısın. 95 ile 97 oktan arasında çok fark var. benim araban 2004 model ve enjeksyonlu olduğu için ben 97 oktan kullanıyorun ve yanlışlıkla aldığım 95 oktan benim arabamı çekişten çok düşürüyor. Aslında araban hangi oktan benzine alışıksa onla devam etmelisin veya bir süre araç alışana kadar çekişten düşer herhalde. Bu konuda çok bilgili arkadaşlar var burada. Açıklamalar gelecektir.

Ahmet Altınçubuk

ben opetten vaz geçmem, ama benim ki dizel :)

opet 95 oktan, gayet memnunum her opet istasyondan aynı kalite de yakıt alabiliyorsun

yanıtlar için teşekkürler o zaman şöle sorayım 1.6 astra hb benzinli (115hp)için kaç oktan ve nereden tavsiye edersiniz?

Açıklamam yetmedimi kardşeşim yada okumadın mı? Twinport motor ve yeni kasa civarıysa 97 ve yukarı kullanacaksın modelini yazmamışsın avrupadan gelen 2000 civarı g kasa ise 95 yeter ben 97 kullanınca titreme yapıyordu 95 kullandım sorun yok ayarlı kataliti kkonvektör var zaten araçlarda pis benzin olmadıktan sonra sorun yok firmadan daha çok sen sağlam bilinen bi yer ara marka istasyonlarda bile temizlik zaafı olabilir ve bence şehir ortamına yakın yer olsa iyi olur şehire yakın istasyonlar daha dikkatli omak zorunda sonuçta bi sorun olursa vatandaş nerden aldığını bilir ona göre davranır... Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ayni konu altında, değişik zamanlarda açılmış konulardan detaylı bilgilere arama yapıp bulduğunuzda ulaşabilirsiniz.

Geri