Hangi Aracın vergisi ne kadar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M@honi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ahhh vergiler ahhh şimdi camaro z28 e binmek vardı

YUHHHH .Arkadaslar buda ne böyle.Devlet arabami satiyor vergi tahsilimi yapiyor.Ben sansliyim.Almanyada cok daha ucuz.Vergiler arabalar Katalisatörleri (yani cevreye verdigi kirlilik) ve modellerine göre.Ama bukadar abartili degil...

Maasallah...Soyulmaya devam ediyoruz...O kadar vergi ama hala benzinin litresi dünyanın parası ve yolların hali ortada...Fazla söze gerek yok...

carsiip9.jpg

saolasın

jeep falan alınacaksa 95 model ve altı alınabilir anca :). vergisi en makül olanlar onlar.

bide arkadaşlar bu liste geçen senenin listesi gibi geldi bana benim vectraya geçen sene 305 ytl ödemiştim şimdi 328 mi ne olmuş.

günceli aşağıdaki linkden öğrenebilirsiniz.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html

mdellal' Alıntı:
Çok saçma bu uygulama bence de Avrupa'da da böyle mi acaba ... :eek: :( :confused:

ben almanyada benim 97 2L vectraya yillik 135€ vergi ödüyorum. türkiyede baya yüksekmis vala...
+bir de burda arabanin yasi yükseldikce vergi artar. devlet milleti yeni arabaya tercih ettircene yeni araba alani cezalandiriyor. anlamak cok güc.

lada vega sedan 8v ile bmw 3,16 vergisi aynı.4tane lada 1bmw parası etmiyor....1996-2000model bir araca 5milyar wergi bile çok(range rover hse mesela araba 28milyara bile war ikinci elde)

Yeni yılda vegi yok diyorlar ama tahsil etmesi kolay olanı yolunacak kaz görüp yükleniyorlar.Geçenlerde ist em. müdürünün bir önerisivardı araç esgidikçe vergi arttırılsın diye.derlerya bekara karı boşaması kolay Neolacak adamın tuzu kuru .kolay çözüm varken problemile niye uğraşacaksın.:confused:

Geri