Hafif Silkeleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lapsetur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lapsetur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sabahları motor soğukken 1.nci vitesde hafifden bir silkeleme yapıyor diğer viteslerde olmuyor.

Motor ısınınca silkeleme yapmıyor.

Sorun bujilerdenmi acaba ?

Güncel ...

var opellerde bu..bu modeller böyle;) ben yeni aldım opelimi benmkı silkeliyor,arabasının çokk temiz oldugunu düşündüğüm bi arkadaşımınkini sürdüm,o da silkeliyor..o araba bile yapıyorsa ciddi bişey değildirr:)

arıza kodu ?

bendede var aynısı çözebilen çıkmadı daha..

Bende de var.Kronik opel raharsızlığı.Aracınızı sıcak tutun geçer :))

bende de aynı sorun var eğer sorun ise ki değil 1.ci viteste kalkışta ve sonrasında devir göstergesi 1500 üzerinde olursa titreme yapmıyor titreme sebebide az yakmasıyla alakalı kalkışlar da 4 valf açtığı için

Sanırım arabayı biraz devirli kaldıracağız. İnşallah fazla devirlendirip Pati yapmayız

bende de aynı sorun var eğer sorun ise ki değil 1.ci viteste kalkışta ve sonrasında devir göstergesi 1500 üzerinde olursa titreme yapmıyor titreme sebebide az yakmasıyla alakalı kalkışlar da 4 valf açtığı için

bir araç 8 valf ise her zaman 8 valf, 16 valf ise her zaman 16 valf çalışır. bu valfler elektronik parçalar değiller, triger kayışına bağlı ekzantrik mili bunları açar kapar. hatta 16 valfli araçlar çift ekzantrikli, 8 valfli araçlar tek akzantrikli derler falan.
neyse bende sizin olayınız sadece kalkışta yaşanıyor ise debriyaj baskı balata yı kontrol ettirmeniz daha mantıklı geliyor.
arkadaşımda punto vardı, anladığım kadarı ile benzer bir problem ile karşı karşıya idi ve problem sonunda deb.balatasından çıktı, sorna düzelttiler. problemi yok.

Geri