Konu islamı yaşamak , yaşamamak değil , konu dinsiz bir türk toplumunun git gide yetişiyor olması , burada dinsizlikten kastım gayri-müslim olmak değil bu kişi hristyanda olabilir musevide olabilir budistte olabilir zerdüştte olabilir ama sonuçta bir dine mensuptur ancak bu kişi hiç bir dine bağlı değilse işte o zaman orada ipler kopar . Din yalnızca islamdan ibaret değildir dini olan insan kendini frenleyebilen insandır , çünkü din bazı yasak şeyleri yapmana engel olur , plajda bikinini giyersin çünkü adı üzerinde orası plajdır ama sen ananın babanın karşısında , sokakta , bankada öyle giyinemezsin giyersen herkes açıkta olan yerlerine bakar ! Sapık olduğu için bakmaz ama Allahın insanlarada , hayvanlarada verdiği bazı hislerden dolayı bakar , kim BEN BAKMAM derse yalan söyler ...
Dedim ya konu aldı başını başka yerlere gitti o yüzden bu konuya yazacağım son mesaj bu , kimseyle kanlı bıçaklı olmaya niyetim yok benim , banada yakışmaz zaten öyle olmak , sonuçta hepimiz bir çatı altında toplanmışız burada hepimizin birbirinin yardımına ihtiyacı olacak yarın birgün , birbirimizi kırmak üzmek gereksiz
O tüküreyim bilmem ne diyip saygısızlığını savunanlarıda kendi edepsizliğinden dolayı kınıyorum sadece ...