güneşte arabanın freni çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

opelcorsasahibi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iyi günler
2009 model otomatik benzinli opel corsa kullanıyorum. Geçen yaz 2 kere arabayı güneşte bıraktığımda marş basmamıştı sonra akşamüstü almaya gittiğimde çalışmıştı. Opelin yetkili servisinde mekanik kontrol yaptırdığımda birşey çıkmadı. Kışın hiç problem çıkarmadı ancak son 1 aydır arabayı güneşte kaldığında araba çalışıyor ama frene basamıyorum. Araçta uyarı ışığı yanmıyor. E5te başıma geldi gidebildiğim kadar gitmeye çalıştığımda ön lastiklerin olduğu yerden duman çıktı. Bana el freni çekili bırakmışsın dediler ama bırakmadım, eminim. ama kimseyide inandıramamıyorum. Tamirciye götürdüm benden yaklaşık 1000 tl aldı ama sorun hala devam ediyor açıkcası bayan olduğumdan vede anlamadığımdan kazıklandım. Eğer bu konudan anlayan varsa lütfen yardımcı olsun allah rızası için teşekkürler.

iyi günler
2009 model otomatik benzinli opel corsa kullanıyorum. Geçen yaz 2 kere arabayı güneşte bıraktığımda marş basmamıştı sonra akşamüstü almaya gittiğimde çalışmıştı. Opelin yetkili servisinde mekanik kontrol yaptırdığımda birşey çıkmadı. Kışın hiç problem çıkarmadı ancak son 1 aydır arabayı güneşte kaldığında araba çalışıyor ama frene basamıyorum. Araçta uyarı ışığı yanmıyor. E5te başıma geldi gidebildiğim kadar gitmeye çalıştığımda ön lastiklerin olduğu yerden duman çıktı. Bana el freni çekili bırakmışsın dediler ama bırakmadım, eminim. ama kimseyide inandıramamıyorum. Tamirciye götürdüm benden yaklaşık 1000 tl aldı ama sorun hala devam ediyor açıkcası bayan olduğumdan vede anlamadığımdan kazıklandım. Eğer bu konudan anlayan varsa lütfen yardımcı olsun allah rızası için teşekkürler.

Benim bildiğim bütün arabaların el freni tertibatı arka tekerleklerde olur, ön tekerleklerden duman çıkıp el frenine bahane bulan, bir de üzerine 1.000 TL ücret alan ustayı tebrik ediyorum. Yazılanlardan net bir şey anlamadım ama, araç giderken ön tekerleklerden duman çıktıysa büyük ihtimalle ön tekerleklerin fren balataları disklere yapışık kalmıştır, yani fren yaparken fren balatasını diske doğru itekleyen fren pistonları tekrar eski yerlerine gelmemiştir. Bu durumda ön fren tertibatı sökülür, fren pistonları yerine alıştırılır, sistemin son kontrolleri yapılır işlem sona erer (bu arada fren merkezi ve fren boruları kontrol edilir, sistemin havası alınır). Bu işin bedeli de kullanılan parçaya göre değişir ama öyle 1000 TL gibi rakamları bulmaz. Ben sizin yerinizde olsam sağlam güvenilir bir usta bulana kadar yetkili servislerden hizmet alırım, en azından yetkili servislerde kullanılan parçalar için 2 yıllık garanti vardır. Şimdi 1000 TL alan ustaya tekrar gitseniz birbir bahane ile bir 1000 TL daha ister :(.

Hiç bir arabanın el freni ön tekerleri sabitlemez... Bu iste bir gariplik var.. Ustanızı acilen değiştirin...

Firsatcilara lanet olsun.

Neyse hort durumu olmuş ama bir çok forunda corsalarin frenleri ile ilgili sorunlar paylaşılıyor hatta bir cevapta vauxhall corsa d icin geri cagirma yapmış ingilterede fren sorunundan dolayı Türkiye de daha olmadı ama bu corsa d icin okuduğum 5. Fren olayı hayırlısı insallah kimsenin canı yanmadan opel çözer bunu...

bu nasıl iş yaa 1000 lira çok büyük rakam sizin sorununuz benimki ile aynı olabilir anamerkez freni bırakmıyor büük ihtimalle ve olacagı masraf 250- 300 civarı siz kime gittiniz bu adam ne yaptıda okadar para aldı ???

slmlar naıslsınız. bende 2009 corsa var ve sıcak havalarda güneş altında kalınca arabanın freni aşağıya düşük gibi kalıyor ve fren kend kendine sıkma yapıyor. balatalara disklere su tutunca düzeliyor. sadece sıcak havalarda park halindeyken yapıyor. sizin soruna benzer olduğunu düşündüm. çözüm bulabildiniz mi? arızası nerden miş? bene teldne çarı veya sms atarsaznı ben sizi arayabilirim. çok telşekkürler ederim..
Fatih bey tel.numaranızı sildim cevabınız zaten alta yazdım...

Moderatör tarafında düzenlendi:
BU konuda opel kullanıcıların şikayeti var ve servis bedava değişmiş güneş altında frenpedalı mil göbeğinde içi sıcaklıktan defrme olunca fren pedalı basık kalıyormuş(platik malzeme ucuz üretim:) ) servise söyle parasız değiştirmeye uğraş çünkü komple değişmesi gerek pahalıya gelir..
Pedalbloc-beim-Opel-Corsa-304x202-c53ea33e4d8ed6c5.jpg

Bu tür sorun varsa üretim kaynaklı hata veya ayıplı malzeme kullanımı sebep olabilir. Yetkili servisce incelenip teşhis edilmeli ve gerekirse garantiden onarımı talep edilmelidir. Konuyu açan bayana bir arkadaş telini falan vermiş şaka gibisiniz, son günlerde bu tür tuhaf mesajlar ve üyelerde bir artış var, forumda bayan üyeleri mesaj yazdığına yazacağına pişman etmeyin. Sayın yöneticilerimizi göreve davet ediyorum.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Mucip kardeşim tel...sildim biyet kötü değildir sonuçta konu eski ama düşünceniz için teşekür ederim niyet kötü olmasada hoş durumlar olmayabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri