Evet arkadaşlar sorun çözüldü. Tahmin ettiğim gibi mafsalda sesin artmasıyla ortaya çıkan vites değiştirmelerde ses mafsal değişince çözüldü. Aslında Haldun hocamla buluşup sadece mafsalı sıkmak için gittik servise. ancak ortaya çok daha vahim bir tablo çıktı. Direksiyon kutusu revizyonu ve mafsal değişimi önerdi usta. Zira sıkmaya çalıştığında işe yaramadı. neyse asıl olay şudur. rot kolu ve rot başının sanırım vidalarının biri gevşekti biri boşa dönüyordu. En son Samsun Opel Yetkili servisi Reis otomotiv tarafından zorlamalarım sonucu 1 sene önce yaptıkları direksiyon tıkırtı burcunu garantiden değiştirmek için aracı vermiştim ve bana değiştiğini söylediler ama aracı aldığımda sorun aynen devam ediyordu. yaklaşık 6000 km bu şekilde dolaşmışım. En ufak bir parça kurtulmasında Allah korumuş neler olurdu tahmin etmek istemiyorum. Doğmamış çocuğum, eşim ve benim hayatım bu beyinsizlerin hatasıyla kararabilirdi.
Mafsal değişti, direksiyon kutusu(Delphi) değişti zira usta direksiyon kutumun revizyon göremeyeceğini su alıp oksitlendiğini göstererek ve buna yapılan revizyonun kendisine leke getireceğini anlattı ki anlatmasına gerek yoktu parça tamamen oksitlenmiş ve deforme olmuştu. direksiyon kutusu değişti, rot kolu, rot başları değişti. toplam 500 lira ödedim. world karta 2 ay ertelemeli 6 taksitle. aracımda tık ses kalmadı(Maşallah) Sizce nasıl?
Bu arada Haldun hocama ilgilendiği, zamanını ayırıp serviste benimle aracın başında 3 saat beklediği ve servisi tanıdığı için referans olduğu için çok çok teşekkür ederim.