Göstergede çıkan F işaretinin anlamı ?

Onunla bağlantıya geçtim şimdi zaten. İnşallah sorunum çözülür yoksa aracı görmek istemiyorum durumuna geldim artık

arkadaşalr boşuna yetkili servise gitmeyin.ordaki adamlar hep çırak zaten işi kapan kendi yerini açıyor dışarda.mersinde düzinelerce özel servis var ve hepsi çok iyi.örneğin bi keresinde aracımın arıza lambası yandı.hararet yapıomuş gibi görünüor araç kendini stop ediyordu.servise götürdüm deiştirmedikleri parça kalmadı.tam 9 saat sonunda oldu tamam dediler.test sürüşü yaptık gene aynı hata.sinirlendim.çıkarın taktığınız herşeyi dedim.paramı geri aldım.arkaşımı aradım (özel servisi var) geldi aldık arbayı .götürdük benzini deiştirdik ve 2 yıldır tık yok Allaha Şükür.SErvislerden uzak durun eğer garanti bitmişse.benden tavsiye iyi günler

Bulent Oral' Alıntı:
Onunla bağlantıya geçtim şimdi zaten. İnşallah sorunum çözülür yoksa aracı görmek istemiyorum durumuna geldim artık

sonuç noldu gösterdinmi arabayı umarım sorunun çözülmüştür.

ALBATROS_09' Alıntı:
Sinir oluyorum bu servislere:mad: ,yaptıkları işi tam yapsalarda insanların ne maddi ne de zaman kaybı olmasa...:(
slm sen adam gibi servise gitsen sorun olmaz.

tansugurler' Alıntı:
slm sen adam gibi servise gitsen sorun olmaz.

Nerden anlaşılıyor bu servisin adam gibi olup olmadığı bi söylesende ona göre dikkat etsek bizde...:)

sismik' Alıntı:
sonuç noldu gösterdinmi arabayı umarım sorunun çözülmüştür.
Şu saat itibari ile daha götürmedim. Yanlız geçen hafta işyerime gelip aracın durumunu görmüştü Raif usta. Dün konuşmamızda arıza verene kadar bekleyelim arıza verdiğinde tekrar bir göreyim demişti.Tabii benim araç hemen cevap verdi sabah çalışmadı. Bu gün kısmetse teslim edecem Raif ustaya. İnşallah sorunum hallolur yoksa gerçekten bıktırdı beni bu. Düşünsenize araç çalıştığında bir sorun yok, ama mesela sabah aracınıza biniyorsunuz kontağa bastığınız anda karşınıza F işareti çıkıp çalışmıyor. Çıldırmamak içten değil.

umarım çözülür de sende rahat rahat binersin arabana

Arkadaşlar 1,5 haftadır araç raif ustada. Onunda söylediği sanırım problem beyinde diyor:(. 0 beyin ise çok pahalı 2,5-3 mılyar cıvarlarında diyor. İkinci el ise 1,5 mılyar civarlarında olduğunu söyledi ve ,kinci el de bulmak sorun. Bu beyine bir program atılamıyormu bilginiz varmı. Sonuçta araç ısınıkken hiç bu hatayı vermıyor uzun bir süre durduğunda yada aklına estiğinde bu işareti veriyor. Madem beyin arızalı hiç komut yollamaması gerekmezmi.
Kafam çok karıştı sinirlerim alt üst oldu valla. Teknik yönden bilgi verecek bir arkadaş varsa bilgilerine ihtiyacım var , ne dersiniz ne yapayım bir yol gösterin lütfen:(

arabayı ankaraya gönder, veya çalıştığı anda kendin getir, bakalım. orda çözülmeyecek anlaşılan

Bulent Oral' Alıntı:
Arkadaşlar 1,5 haftadır araç raif ustada. Onunda söylediği sanırım problem beyinde diyor:(. 0 beyin ise çok pahalı 2,5-3 mılyar cıvarlarında diyor. İkinci el ise 1,5 mılyar civarlarında olduğunu söyledi ve ,kinci el de bulmak sorun. Bu beyine bir program atılamıyormu bilginiz varmı. Sonuçta araç ısınıkken hiç bu hatayı vermıyor uzun bir süre durduğunda yada aklına estiğinde bu işareti veriyor. Madem beyin arızalı hiç komut yollamaması gerekmezmi.
Kafam çok karıştı sinirlerim alt üst oldu valla. Teknik yönden bilgi verecek bir arkadaş varsa bilgilerine ihtiyacım var , ne dersiniz ne yapayım bir yol gösterin lütfen:(

arkadaşım buraya olası hata nedenlerini yazıyorum.

1) motor devri sinyal almıyor
2) gaz pedalı pozisyon sinyali menzil dışında (yanlış değer gösteriyor)( büyük ihtimalle arızan da bu )
3) akü voltajın çok düşük ( bu da yüksek ihtimal)
4) şasiye kısa devre var ( en düşük ihtimal )

eğer hata kodun tech cihazında p1600 gözüküyorsa hiç uğraşma ECU değişecek. ucuz ve garantili ECU ayarlarım, senin dediğinden çok daha ucuza gelir.

sıkma canını herşey hallolur.

Geri