gösterge ibreleri çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serefzor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serefzor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar gösterge mi söktüm geri taktığımda çalışmadı acaba sorun ne olabilir soket oturuyor tam sigortalar tek tek kontrol edildi.Birde bu soketin hangi kablonun ne olduğunu öğrenebilirmiyiz

Ekli dosyalar

• 12122009432 vectra b gösterge soketi.webp
    12122009432 vectra b gösterge soketi.webp
    39.2 KB · Görüntüleme: 83
resimde işaretlenmiş mavi kablo hararet göstergesinin vede bu göstergeyi araçta değilde dışarda nasıl test ederiz + , - bağlantıları hangisidir tek tek her ibrenin testini yapmak istiyorum

Sigortası atmış olmasın,sizin kontol ettiğiniz siğortalar kabinde sol altta olanlar mı?
birde ana siğorta tablosu var beyin vs ana siğortaların olduğu bölüm akünün hemen arkasında kalıyo kısa devre vs oldu ise oradan siğorta atmış olabilir birde orayı kontrol edin, yada kontağı açtığınızda arıza lambası ışığını görebiliyomusunuz yanıyomu yanmıyosa dediğim yerden beyin siğortası atmıştır...
kolay gelsin...

Son düzenleme:
kabinde ki sigortaları kontrol ettim ama akünün ordaki sigortalara bakmadım vede kontağı açtığımda yağ lambası akü lambası motor lambası yanıyor sadece ibreler ve km sayacı ışığıda sayacı da çalışmıyor ne olmuş olabilir

dediğim bölgedeki siğortalarıda bi kontrol etmenizi öneririm...

kurcalaya kurcalaya en sonunda bozdun demek. kolay gelsin.....

kurcalaya kurcalaya en sonunda bozdun demek. kolay gelsin.....

Doğru söze ne denir ethem bey,
benzer bi olay benim başıma gelmişti hız göstergem gitmişti bu forumdaki üstadlardan yardım alarak söktüm,gösterge motorunu kontak spreyle temizledim çalıştı tabiii biraz daha kurcalayınca:D artık işlemez hale geldi,km ci arkadaş o motorun içine sıkışan 100 tl çıkarınca düzeldi..

konu sahibi arkadaşımda biraz fazla uğraştı galiba,inşaalah en kısa zamanda ve en az zararla çözer...

ben kurcalamadım ya temizledim hatta hararet göstergesiyle benzin göstergesinin yerini değiştirdim ibreler çalışıyordu gene hararet göstergem çalışmadı tabi bende artık tamam bu iş beni aşıyor dedim elektrikçiye götürecektim dün deneme yaptım göstergeye çalışmadı ne olabilir bilmiyom ki ta içini açtım motorları değiştim çalışıyordu durduk yerde ne olduysa çalışmıyor

aldım birtane çıkma taktım sorunsuz çalışıyor fakat hararet göstergesi aynı göstertniyor şimdi herşey daha netleşti gösterge sağlam kabloda kopukluk yok ben müşürü değiştiriyim diyorum kısa devreyi yaptıramıyoruz galiba başka sorun ne olabilir arkadaşlar bir kısa devre olabilir mi

Geri