gösterge ibreleri çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serefzor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı şey benimde başıma gelmişti.Aracı çalıştırdığımda bir sorun yoktu.Hız 5-10 kmye çıkınca bütün göstergeler iptal oluyordu.Servise bıraktığımda iki kablonun plastiğinin eriyip, birbirine dokunduğunu onunda şaseye yol açıp bütün aksamı devreden çıkardığını söylediler.Kablolarla ilgili bir problemde olabilir onları kontrol ettinizmi??

Bencede gösterge panelinin üstündeki devreleri kontrol edin derim bide ayrıca söküp takma durumunda göstergeyi beyine tekrar tanıtma gibi bir durum olabilirmi ayrıca aküyü çıkarıp takmayı deneyin bi..:confused:

motor tesisatını komple söktüm teker teker kabloları kontrol ettim erimiş kabloları bantladım hararet müşür kablosu göstergeye kadar sorunsuzca gidiyor diğer göstergelerde şuan sorun yoks sadece hararet bgöstergesi çalışmıyor işin içinden çıkamadım ya elektrikçilerde işin içinden çıkamadı kimi tesisat dedi sorun yok kimi göstergen arızalı dedi sorun yok ee sorun nerde niye çalışmaz gidecem sıfır müşürü takacam bakalım

faydalı olurmu bilmem ama ben gösterge rengini değiştirmiştim taktığımda çalışmıyordu resimde gözüken bağlantı yeri var onu kendine doğru çek vidasız zaten çıkıyor o dışarı kadar uzanıyor öyle dene her seferinde göstergeyi oturtacam diye uğraşma ben kurcaladıkca bazı temassızlık eden yerler düzeldi şimdi çok ii öyle dene. bu arada o beyaz olanı değii komple arabaya bağlanan parçayı diyorum =) üstte

faydalı olurmu bilmem ama ben gösterge rengini değiştirmiştim taktığımda çalışmıyordu resimde gözüken bağlantı yeri var onu kendine doğru çek vidasız zaten çıkıyor o dışarı kadar uzanıyor öyle dene her seferinde göstergeyi oturtacam diye uğraşma ben kurcaladıkca bazı temassızlık eden yerler düzeldi şimdi çok ii öyle dene. bu arada o beyaz olanı değii komple arabaya bağlanan parçayı diyorum =) üstte

gösterge ustası oldum söke taka yani soketi çıkarıp tak diyorsun hepsi denendi yaptım gene aynı göstergeyi şaseye değdirdiğimde tavan yapması lazım ama nafile kalkmıyor ama göstergem sağlam kablom sağlam nedir neyinnesidir yok olmuyor

+++

,,,

problem kalmadı herşey yolunda

Geri