gm motor yağı hakkında

40 liralık ise orjinal olmadığı kesin.
bende zamanında paraya kıyıp mobil dahil kaliteli yağları kullandım fakat opellerdeki yağ eksiltme sorunu bu yağlarda biraz abartılı oldu.
bu yan sanayi gm yağda çok yağ eksiltme olmuyor. o yüzden ben bunu kullanıyorum. örnek verecek olursam 5000 km de 250-400 ml. arası yağ ekliyorum.

4 farklı opel sahibi oldum, tekinde 330.000km gördüm. Hiç bir opelim de yağ eksiltme sorunu yaşamadım. Hepsini de en az 150.000km de sattım. Bir çok üyemizde de yağ yakma sorunu yok. Boğaz kirlenme sorunu yok vs. 15.000km de 1 bakıma sokarım, hiç eklemem.

Aracın ilk sahibi iseniz, kmsi original, bakımı yapılmış ise. KALİTELİ yağ ile ve zamanında buji değişimi ile böyle sorun yaşanmaz. Ben hep 0-40 mobil 1 koydum. Hatta garantideki aracıma dahil, 70km uzaktaktaki servise gidiyorum sınıf mobil 1 0-40 kullandığı için.

gm yağının türkiye'de dolumu yapılıyor diye duymuştum. hatta pazartesi günü gittiğim özel opel servisinde değiştirdim yağı ve hatta bidonun arkasında dolum yerini de okudum ama unuttum :)
ben iki sene mobil 10 40 kullandım. kışın soğuk havada motor yağ kapağında sürekli köpükle karşılaştım. sonra tekrar gm'ye döndüm. motor yağ kapağını temizlemekten kurtuldum :)

arkadaşlar ben adanadayım. gm yağ olarak iki çeşit yağ var. kutularının rengi ikisnde de aynı.
birisi türkiyede p.o. rafinerilerinde dolumu yapılan yağ, ben hiç onu almadım.
diğeri ise; direk olarak almanyadan ithal edilen GM GENUİNE yağ. bu yağın arkasında almanyadan geldiğine dair belge bile var.
almanyadan gelen yağın üzerinde GM GENUİNE yazar.
türkiyede dolumu yapılan yağın üzerinde ise GM orjinal yazar.
ben almanyadan gelen i kullanıyorum 4 yağ değişiminde hep aynı yağı kullandım eksiltme kesinlikkle yok. 10.000 km de değiştiririm.

Bende GM kullanıyorum ve her 7500 km de yağ ve yağ filtresi değişimi yapıyorum.

Eskiden bu yağ filitresi iki yağ değişiminde bir olurdu. Zaman değiştikçe bununda suyu çıktı bana göre olması gereken iki yağ değişimine karşın bir kere filitre değişim.

filtren şişsin de gör kara belma nın yağ pompişini :D

10 liradan kaçma...türkiyenin lpg de en çok yakan arabasını kullanıyon birde :)

filtren şişsin de gör kara belma nın yağ pompişini :D

10 liradan kaçma...türkiyenin lpg de en çok yakan arabasını kullanıyon birde :)

Adı üzerinde Kara Belma :D Caner bişicik olmaz dermişim :D yav hani arkadaşlar diyor ya benim aracım da şu kadar yağ eksiliyor diye :D içte o yağın eksilen bir kısmı da filitre içine dolan yağ ;)

Son değiştirdiğimde usta aracın tüplü bu yüzden 10.000 i bekleme demişti 8.-9.000 ideal demişti , son karar sizin.

Son değiştirdiğimde usta aracın tüplü bu yüzden 10.000 i bekleme demişti 8.-9.000 ideal demişti , son karar sizin.

Şimdi LPG ustaları da der ki LPG de yağ daha geç bozulur gel de işin içinden çık ;)

en garantisi yılda bir veya 5000-7000 arası.. bujileride iki yağ değişimde bir değişiyom.
tabi bana bakım maliyeti 60-80 tl olduğu için biraz erken değiştiriyorum.

Geri