giderken sağ ön tekerlekten gelen ses

beydeba08

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sağ ön tekerlekten sanki bir metal diske sürtünüyormuş gibi ses geliyor.bu ses sürekli değil ancak ve çok yüksek şiddetle değil.iyice dikkat edilirse kasislerde dönemeçlerde geliyor.

porya bilyası olabilir mi? gerçi onun sesi taha tok çıkması gerek bu ince tiz bir ses.

balatalar yeni sayılır, çok aşınmamış duruyor bakınca.dışarıdan bakınca aşnıp aşınmadığını anlayamaz mıyız?
acaba nedendir bu ses?

Benzeri bir sesde benim arabada ortaya çıktı şu günlerde vitesi boşa alıp saldığım zaman arabayı kesiliyor ama vitese alıp gazlayınca hafiften bi ınıltı geliyor ön taraftan ve gaza dokununca hızlandıkça ses ınıltıdan iniltiye doğru gidiyor yani inceliyor ses motorun devrine bağlı olarak gazdan çekince de ayağımı ses de kalınlaşıyor paralel olarak aklım ermedi gitti, ama motordan değil gelen ses öndüzenden biryerden. İnşallah bilen birileri vardır.

tirrrrrrrrrrr diye bi sesss

evet ama iyice kulak verince duyulabiliyo
gaza dokun çek dokun çek; aynı öten defransiyeller gibi davranıyor. ses farklılaşıyor yani gaza dokununca ve çekince. ne ola acaba.

kasislerde geliyor benimkisi.özellikle kasisli yollarda.sanki bir demire hafif bir çekiçle yavaşça vururmuş gibi.

bendede vardı bi gelio bi gelmiyo tık tık die eğilip bakıyodum hiçbirşey yok servise verdim arabayı orda baktılar tampondan bi parça kopmuş tekere sürtüyomuş hallettiler düzeldi şimdi.

o ses bende de var, sola geniş dönüşlerde uğultu geliyor. baktırdım sağ ön bilya(porya) dediler,soldan gibi kaynaklanıyor sorun ama sağdanmış. ama değiştirmedim malum 200 liranın üstünde o parça. düz yolsa giderken takırtı çıkarmazsa sorun yok devam et. hem ben o bilyayla vizeden de geçtim. o hafif boşluk tekeri döndürünce anlaşılıyor, sağa sola hareket ettirince boşluk yoksa sorun yok.

porya bilyası 200 lira olamaz ne ettin.geçen ben değiştirdim dğeişimle beraber 55 lira verdim.

Geri