Geri gelirken frenlemede ses geliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetokur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmetokur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamun aleyküm.
Bu sabah farkettiğim bi olayı sizlerle paylaşayım. Aracım Combo 1.3 CDTİ.
Düz giderken frene basınca sıkıntı yok, lakin geri gelirken fren yaptığımda özellikle arka balata kısmından(sanırım) "KÜT" diye ses geliyor.
Frenleme şiddeti ne kadar yüksek olursa KÜT sesi de o kadar yüksek oluyor.
Belki geçer diye kafama takmadım, ama akşam direksiyona tekrar geçtiğimde aynı sorunun devam ettiğini gördüm :(
Kafama takıldı biraz bu olay. Sizce sebebi nedir? Saygılar.

amortisölerin değişme zamanı gelmiş. geçmiş olsun.

sevgili marmarali tesekkür ederim. ben frenle ilgili bi problem diye düşünmüştüm. gerçekten bu konularda çok bilgisizim :) bu forumu bu yüzden seviyorum :) kesin olarak amörtisör mü acaba.

walla ben işin ustası değilim ama başıma gelen durumlardan veya tanıdıklarımın balına gelen durumlardan hareketle yardımcı olmaya çalıyorum. forum ustaları daha aydınlatıcı bilgiler verebilir sanırım.
kendi aracımda geçenlerde yağ değişimi sırasında aracı kaldırdıklarında arka amortisörün yağ içinde kaldığını görmüştüm. hiç ses yapmadığından ustama birşey sormadım ama yağ değişiminden iki hafta sonra,özellikle geri geri giderken o yağ kaçıran amortisörün ordan kütlemeye benzer seler geliyor. buna binaen seninde amortisörler gitmiş olabilir diye yazdım.

anladım. ustaya göstermeden önce size sormak en doğrusu :) ne kadara maalolur acaba bana.

Balataları kontrol ettir,aynı sorun benim ilk aracım da da vardı.Yalış hatırlamıyorsam gevşemişti.Sen hemen kontrol ettir çünkü çok sinir bozucu bir durum.

eger arakya giderken balatalardan cızıltı geliyor deseydiniz arka balatalar diyecektim benim eski opelimde ileri giderken sorun yok ama geri giderken cızıldıyordu..ama küt küt diyorsanız siz bi amatisörlere baktırın...

"Küt" sesi balatadan gelmez. Amortisör sebebi doğru olabilir.

Balata tam oturmuyor birden çıkıyor vurıyorsa? amortisör neden yapsın?
Arka kampanalı ve sökülüp baktırsın temzilensin takılı kalıyor birden salıyor yerine otrurken vuruyor o ses yapıyordur..
onun için en güzeli aracınız kaldıraçla kaldrısın usatnız frene basarken baksın dinlesin bence takılı kalıyor veya gevşeklik var

amortisörden olsa geri geri giderken yapmasına gerek kalmaz, her türlü çukur, kasis, bozuk yol gibi durumda rahatlıkla duyarsın kütürtüleri. ayrıca fren yapmadan da duyarsın. dolayısıyla sorununun büyük ihtimalle kampana ve balatalarınla ilgili.

Geri