gaz yemeden arac bogulursa daha fazla yakar yokus yukarı duruma gore fazla basmak lazım dusuk devırde arabanın motor boguulur kurum olusur ve fazla yakar
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
şunu söyleyebilirim sizin gaz pedalına bastığınız her an enjektörden benzin atılır bu atılma gaz pedalına bastığınız şiddetle doğru orantılıdır gaz pedalına cok basmanız aracınızın illa aniden hızlanması ,devirlenmesi manasına gelmez o an aracın devri,yolcu sayısı,yolun durumu buna etkendir e arkadasımız yokus yukarı basıyorum arac gıtmıyor demiş gitmemesi gaza bastığınızda benzin yakmaması anlamı taşımaz aracta sorun var bence ,arac seyir halinde sadece gaza basmadıgınız an o da bostayken değil vitesteyken benzin tüketmez, sesör benzini keser, şayet aracı boşa alırsanız sensör yine benzini atmaya başlar ve rolantideki tüketim olur burada benzin tüketmez de yanlıs bır ıfade oldu sanırım benzını tuketse de yolbılgısayarında 0 tüketim gösterirNe demek nasıl hızlanmıyor?araçta bi sorun olabilir yada yüksek viteste çıkmaya çalışıyo olabilir bu ayrı bi mevzu ama arkadaşın bizden istediği muhalefet olmak değil bişeyleri açıklamak..
Araba çıkarken devir yemiyo demekki hızlanmıyo..Bağırta bağırta çıkamama söz konusu değil o yüzden devir almıyo araba ve yakmıyoda..
Birisi çıkıp bana yanlışım varsa açıklarsa eyw. derim ama bana muhalefet olmak için bişeylerin aksini kanıtlamaya çalışmayın..
Ben tecrübe olarak konuşayım.
Araç düz yolda 3000d/dk 40 km/hızla giderken,bayırda 4500 devirde 40 la gider, araç bağırır,daha fazla güç sarfeder fakat hız aynı.(rakamlar gerçek değil ama böyledir)
şunu söyleyebilirim sizin gaz pedalına bastığınız her an enjektörden benzin atılır bu atılma gaz pedalına bastığınız şiddetle doğru orantılıdır gaz pedalına cok basmanız aracınızın illa aniden hızlanması ,devirlenmesi manasına gelmez o an aracın devri,yolcu sayısı,yolun durumu buna etkendir e arkadasımız yokus yukarı basıyorum arac gıtmıyor demiş gitmemesi gaza bastığınızda benzin yakmaması anlamı taşımaz aracta sorun var bence ,arac seyir halinde sadece gaza basmadıgınız an o da bostayken değil vitesteyken benzin tüketmez, sesör benzini keser, şayet aracı boşa alırsanız sensör yine benzini atmaya başlar ve rolantideki tüketim olur burada benzin tüketmez de yanlıs bır ıfade oldu sanırım benzını tuketse de yolbılgısayarında 0 tüketim gösterir
ben de motordan anlamam benim aracımı örnek vereyim düz yolda ya da hafif eğimli yolda seyir halinde iken ve arac viteste iken ayağımı gaz pedalından çektiğimde anlık tüketimim sıfır oluyor motor çalıştığı halde ama vitesi boşa alırsam ve yine gaza bazmazsam anlık tüketim değeri rolantide çalıştığı gibi 0.9-1.1 aralığına geliyor bu da demek oluyor ki seyir halinde aracı boşa atarsak daha fazla yakıt tüketiyor ,bir de gaz pedalı olayına gelirsek araç en çok benzini kalkışta ve gaz pedalına uygulanan orantısız basışlarda harcar o yüzden de aracı uygun devirde ,defansif kullanmak benım aracımda 100 tl lik benzinle bir dünya yol yaptırırken ,aracı devirli ve ofansif kullanmak kısa sürede tekrar benzinciye gitmeme neden oluyor yakıt mıktarı korkunç artıyor bu da sunu gosterır gaza bastığımız her an onunla doğru orantılı benzin yer makınaBana böyle bi açıklama lazımdı teşekkürler..Aklıma zaten şöyle bişey geldi motordan pek anlamamda biz gaza bastıkça bi boğaz açılır ve benzin yada mazot herneyse yanmaya yollanır..ne kadar fazla basarsan bu boğaz okadar açılır ve okadar çok yakıt gönderir..yanlışmı düşünüyorum?