genleşme kabı

bilgehansunay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, Opel Frontera 2.2 xe 1997 model aracimda bulunan genleşme kabındaki su kullandıktan bir muddet sonra fokur fokur kayniyor. Isi gostergesinde hararet normal seviyede. Acaba bu kaynama normal bir sey mi? kaynamasi suyun 100 dereceyi aştığını göstermiyor mu? acaba bir sorun teşkil eder mi? Bu su kaynadığı ve buharlaştığı için de su eksiliyor?

Saygilarimla

Merhaba, Opel Frontera 2.2 xe 1997 model aracimda bulunan genleşme kabındaki su kullandıktan bir muddet sonra fokur fokur kayniyor. Isi gostergesinde hararet normal seviyede. Acaba bu kaynama normal bir sey mi? kaynamasi suyun 100 dereceyi aştığını göstermiyor mu? acaba bir sorun teşkil eder mi? Bu su kaynadığı ve buharlaştığı için de su eksiliyor?

Saygilarimla

Kaynıyor mu? Su devir mi yapıyor? Seviye normal mi?

Relantide çalışırken dediğin gibi fokurdama varsa mutlaka ciddi bir servise/ustaya göster derim.Silindir kapak contası yandığı zaman kapta ciddi fokurdama ve su kaybı oluşur.Nihai karar / tespiti elbette ustalar yapıcaktır.

Rolantide degil 10-15 km yol yaptiktan sonra durunca kabın kaynadığını duyuyorum ve kaputu açıp baktığımda ise gerçekten su fokur fokur kayniyor ve kenarlarindan buharlar çıkıyor. Tabi doğal olarak da su eklemek durumunda kalıyorum. Silindar kapak contası değişimi pahallı bir olaymıdır? özel serviste mi yaptıriim yoksa yetkili serviste mi? Gerçi Aydında setapxxx adlı arkadaşa göstermeye götüreceğim en yakın zamanda.. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli.. Saygilarimla..

aslında hem kayniyor hem de devir yapiyor. su seviyesi de normal gorunuyor..

Geri