bir ay kadar önce bende alacaktım bu telefondan. araştırmaların sonucunda almaktan vazgeçtim.sebeplerini söyliyeyim siz karar verin.
1- batarya sıkıntısı yaşıyan çok kullanıcı var. şarj %40 lardayken birden bitiyor.
2-ekranı ıps olmayan seriler var.birkısmı normal lcd ile gelmiş ve ıps diye satılmış
3-en büyük problemi şarj soketi arızası. bu arızayı yaşamayan telefonu çok dikkatli kullanan,önceki telefonunun şarj aletini kullanan kişilerdir sadece. telefonun kendi kutusunda gelen şarj kablosu sokete zor giriyor ve içerideki soket anakart bağlantı lehimlerini kopartıyor. bu arıza kullanıcı hatası olup, 50 yada 100 tl onarım ücreti ile onarılıyor. discovery 2 nin tanıtım videosunda genel müdüre yöneltilen sorulardan biriside ikinci discovery de şarj sıkıntısı olacakmıydı sorusuydu müdür önceki telefonın soketleri iki ayaklı olduğundan bazı kullanıcılar soketi zorlayıp kırıyorlar ama 2. telefonun soketleri 5 ayaklı olduğundan (samsunglarda olduğu gibi) bu modelde sıkıntı çıkmayacaktır dedi. yani kendileri de kabul ediyorlar sıkıntılı olduğunu.
4- telefonun ekranının ortasında bir süre sonra sarı leke oluşuyor. bu garantiden ekran değişimi ile halledeliyor fakat değiştirenlerde de yine oluyor.(kullanıcıların söylediklerine göre) telefonun arka kapağı çok ince olduğundan elde ve cepteki ezilmelerden dolayı kapak teli koruyamıyor, batarya ekranın arkasından baskı yapınca bu lekeler ortaya çıkıyor.
5- 4gb ile 16 gb arasında hiçbir fark yok. iki modelin de program yükleyebileceğiniz hafızası 2 gb. geri kalanı film video resim müzik için kullanılacak kısım. uygulama yükleme kısmı büyütülmediği için 16 gb lık modelini almanıza gerek yok.
telefon internet performansı olarak s3 den daha seri ve akıcı bir telefon ama malzeme kalitesindeki sıkıntılar can sıkabilir haberiniz olsun.
ben bu sebeplerden dolayı almadım. donamın olarak güzel diye 690 tl verip birde üzerine 50 yada 100 tl soket tamiri parası verince zaten telefon s3 yada s4 mini fiyatını buluyor. kaldı ki arıza bikaç defa tekrarlarsa bi tel parasıda tamir için harcanır.
başka hangi telefonu alabilirim derken huawei ascend mate gözüme ilişti. hepsiburadada 890 tl idi ben alırken. 75 tl para puan+telefon yanında hediye gelen 110 tl lik kılıf+ 15 tl lik ekran koruyucu derken telefon 690 a gelmiş oldu
bu telefonu bulabilirseniz bunu alın kesinlikle tavsiye ederim. discovery alsaydım 690tl + kılıf 40tl + ekran koruyucu 15tl derken tel 750 ye gelecek birde muhtemel soket arızasında 800 tl ödemiş olacaktım.
huawei ascend mate de 4 çekirdek, 2 gb ram, 6.1 inç ekran, 42 mb internet hızı gibi özellikler var yani s4 özelliklerinde bir cihaz.
telefonda oyun oynamam ama denemek için google playin en ağır oyunlarından real racing 3 ü yükledim. benim telefonum rahatlıkla oynatırken oyunun yorumlarında genaral mobile kullanıcıları oynayamadıklarından dert yanıyorlardı. oyunda oynarım diyorsanız genaral mobile a hiç bulaşmayın.