Geç çalışma sorunu çözüldü...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zsahin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zsahin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Benim aracım 1998 model vectra b 1.6 lpg li, iki yıldan beri geç çalışma vardı benzin sistemi ile alakalı bütün parçalar değişti ama çözüm bulunamıyordu,İki gün önce Benim lpg sistemi atiker oldugu için atikerci gördüm ve sordum oda cihaza bağlayıp önce lpg sisteminde hata varmı onu kontrol etti ve iki hata çıktı onları sıfırladı daha sonra kimsenin yapmadığı KALİBRASYON yaptı ve iki günden beri kullanıyorum gayet iyi.daha uzun deneme şansın olmadı ama iki gündür tek sefer bile geç çalışmadı.SANKİ SORUN ÇÖZÜLDÜ....

abi ben de o sorundan muzdaribim 2 senedir.ben de zavoli var.kimsenin yapmadığı kalibrasyon derken farklı birşey mi yapıldı orasını anlamadım.bana 200 km benzinde kullan sonra benzin parametrelerine ayar yaptır dediler.sen onu yaptın mı?
biraz daha kullandıktan sonra cevap yazsana tekrar..tşkkr...

Selam önce cihaza bağlayıp hataları varsa silecek daha sonra lpg nin beynini kalibrasyon yani benim tahmini resetliyor galiba..benim sorun çözüldü 3-4 günden beri geç çalışma kalmadı...

araç sıralı sistem mi

aracın sıralı sistemmi bendede sorun başladı. lpg ye baktırmadım benim ki sıralı sistem.

Sorun halen devam ediyor....kurum temizliği, contalar vs gibi işlemlerde yapıldı...

Zekeriya bey izlemeniz gereken yol:

1.) Lpg yi bitirin, tamamen bitsin ve aracı öyle stop edin. Ertesi gün normal çalışıyor ise, lpg enjektörleri arızalıdır. Park halinde kaçırıyordur, benzinle ilk çalıştırmada boğulur.

2.) Üstteki yöntem ile gene zor çalışıyor ise, Aracı Lpg düğmesine basılı tutarak, Lpg de çalıştırın, Çalışıyorsa, Benzin pompası, yolu veya enjektörleri kontrol etmek gerekir.

Deneyin, sonuca göre yol haritası çıkacaktır.

Bunların hepsini denedim.

1.Benzin pompası tekrar sökülüp yenisi ile denenecek..
2.Buda olmadı ise LPG ciye gidilip bütün parçalar test edilecek.

Benim tahminin regülatör ve enjektörler sağlam, beyin gibi geliyor,inşallah o değildir çünkü en pahalı parça o.....

Eğer sorun cözülür ise Buradan ilan edecem cünkü bu konuda net bilgiye ihtiyaç var...

Net Bilgiyi ben yukarıda verdim! Forumda 10 larca da konusu var. Denedim demek yerine, 1. seçenekte ve 2. seçenekte yaşadığınızı yazarsanız çözümü söyleyebilirim.

Evet bircok ustaya gittim bazı parçalar değişti en son olarak üst kapak sökülerek kurum temizliği yapıldı.Daha önce ben gazı tamamen bitirerek ve arkadan depodan gazı kapatarak denedim sorun aynı devam ediyordu.şimdi ise bu hafta içinde benzin pompası yeni ise değiştirilerek test edilecek ve bundanda bir sonuç alınmaz ise bir gerçek lpg ustasına gidilerek hangi parça arızalı ise değiştirme yoluna gidilecekki baya sıkıcı oldu ..Ve Üst kapak sökülürken araçın başındaydım lpg nin enjektörlerinin başındaki hortum çıkartılırken gaz çıktı yani enjektörler kaçırmıyor..Bakalım pdenemelerden sonra gene bilgi verecegim....ayrıca sitede bu konu ile alakalı bütün yazııları okudum tam bir netice yok...SELAMLAR...

Benzin pompasını değişmeden, aracı lpg ile çalıştırın direk. Bakalım çalışcak mı?

Lpg yi ise vanadan kapatmak yerine tamamen bitirmeniz gerek. Tamamen bitirdiyseniz sorun yok. Hatta kalan lpg aracı boğmak için fazlası ile yeterlidir.

Lpg ile ilk marşta da sorun yoksa pompa ve enjektöre bakılır.

Sorun varsa sıcaklık sensörü %90 arızalıdır, yada sente bir diş kaçık olabilir, üst kapağı söktüğünüze göre.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri