Gaz yememe ve sarsıntılı çalışma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caglar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

caglar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba.2000 model vectra-b 1.6 gl sıralı sistem aracımda 4 ay önce gaz yememe ve devirlenmeme sorunu yaşadım.Özel bir serviste bujiler değişti sorunum düzeldi.Bugün akşam aynı sorun tekrarladı.Bujiler değişeli 5000 km oldu.Bu kadar kısa zamanda bozulur mu?Yoksa sorun bobinden mi?Ustalarımızdan ve sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.

muhtemelen bobındedır

harun abi benim arabada da sabahları ilk çalıştırmada oluyor bobinmidir sence ısınınca problem yok

buji kaplosunudan ola bilir

bide buji sık sık yağlanırdı benim motor yapılmadan önce
o da sorun yaratıyodu bujide

muhtemelen bobındedır

:alkis: Tebrik ederim Harun abi.Arıza bobindeymiş.Bir arkadaşınarabasından söküp taktım benimki düzeldi.Benim bobini arkadaşın arabasına taktım onunki aynı arızayı yaptı üstelik aracında lpg de yok.Yeni bobin aldım orjinal GM, Delphi marka 150 ytl.İnşallah bunu da bozmaz.İlgilenen herkese teşekkürler.

:alkis: Tebrik ederim Harun abi.Arıza bobindeymiş.Bir arkadaşınarabasından söküp taktım benimki düzeldi.Benim bobini arkadaşın arabasına taktım onunki aynı arızayı yaptı üstelik aracında lpg de yok.Yeni bobin aldım orjinal GM, Delphi marka 150 ytl.İnşallah bunu da bozmaz.İlgilenen herkese teşekkürler.

yanı harın abı dıyon ne dıyon o bır profesor

selam arkadaşlar ya bennim aracım 1998 opel vectra b CD modeli benim araç benzinlide çalışırken hiç bi sorun yok ama lpg de rolantide çalışırken araç sarsıntı yapıyor 4 tane ustaya güesterdim bujileri buji kabloları bobini bide lpg enjektorlerini değiştirdi 630 tl para verdim ama hala aynı sorun devam ediyor. siz değerli arkadaşlarımın gürüşlerini almak istiyorum yazarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekürler.
s9.gif

ustanız sanırım şüpheli ne kadar parça varsa değiştirmiş. tabii büyük ihtimalle yan sanayi parçalar takmıştır. opel araçları gm amblemli, yetkili servislerde satılan parçalardan başka parçayı kabul etmez. özellikle sensörler, bujiler, buji kabloları, bobin, rölanti ayarlayıcı gibi. bu durumda öncelikle yapılması gereken aracın ya yetkili serviste ya da bir bosch servisindeki test cihazına bağlanmasıdır. oradan çıkacak sonuçlara göre arızalı parçaların orjinaliyle değiştirilmesi gerekir. lpg yönünden ele alırsak ve lpg enjektörleri de değiştiyse geriye lpg beyni dedikleri regülatör kalıyor. regülatörün içindeki diyafram yırtılmış olabilir. lpg servislerinde regülatör açılıp diyaframı değiştirilmeli.

öncelikle ilginiz için teşekürler. parçaları ben seçtim bobin GM bujiler GM buji kabloları AC DELCO eksantırik sensürü SIMENS lpg enjektürleri markasını bilmiyorum. ama rolantide titreme olayını çüzdüm ama hala benzinden lpg ye geçişte araç sotop durumuna geliyor motor soğukken. ısındıktan sonra sorun yok. rolantide sirkeleme enjektor sıralaması düzgün değildi. şu an şüyle yaptım.
gz8g.jpg

Geri