Frontera Otomatik Şanzıman Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cantug
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cantug

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar Daha düne Kadar aracımda bir sıkıntı yokken Kaç gündür Vites yükseltmeme gibi bi sorun yaşıyorum Burda Ustası Olmadığı İçin Gösteremedim Bu Konu Hakkında Bilgisi Olan varsa yazabilirmi Yada Ne Yapmamı Tavsiye edersiniz..Araç Fruntera 4*4 3.2 Motor

Son düzenleme:
yağ seviyesi nasıl? yağ değişimi yapıldımı?

Geçen Götürdüm Kanala Çekti Şanzıman Yağı yerini Bulamadı O kadar aradılar Bir ustaya götürdüm Karterin İçinde dedi.Kanalda Baktığımda Karterin dış yüzeyinde biraz yağlanma olmuştu..Burdaki ustalar otomatik olduğu için Kimse Anlamıyor? Sorun acaba Yağımı?Karteri Açsam Bir sorun Olurmu?

Daha aracın yağının nerede olduğunu bulamayan ustaların olduğu bir yerde aracımı bırak tamir ettirmeyi yıkatmam bile en mantıklı yol işi bilen en yakın yerde olan usta ile iletişime geçmek... ya değilse yağın nerede olduğunu bulamayan adamlar motoru adamın kucağına verirler...

Can Beyotomatik şanzıman yağının nereden kontrol edileceğini bilemeyen iş bilmez ustadan uzak dur,
şimdi motor kaputunu aç, iki yağ çubuğu göreceksin biri motorun yanında diğeri mandallı olan arkada şanzıman üzeri gelen boru üzeri olacak,motoru çalıştır ve otomatik videsi fren basık iken p den d ye sonra tekrar p ye al,yağ çubuğunu çek kurula tekrar sok bekle çek bak bakalım(dikkat sıcak soğuk ölçümüne) seviye düşük ise doldur,ama bence iyi bir usta eskisini boşaltsın yeni yağ doldursun.yağı opele sorun dexron II olabilir

Semia Öncelikle Tşkler Ama Motor Kaputunu Açtığımızda Sadece bir Yağ Çubuğu Dikkat çekiyor Diğer Mandallı dediğin Bişey Yok Gibi Artı Yağcı Bulamadı bende Bir ustaya götürdüm Tabiki Yaptırma Amaçlı değil Anlamıyolar Çünkü Sadece sordum.. Dedi Karterin içinde Ne Kadar doğru Bilemem Tabi..Eğer Yağ sorunuysa Burdan Başka bir İle götürmeyim diyorum..Araba Bu durumda Yol Gitmez Sonuçta Çekiçi İle Gidecek..Çekici 500 TL Yol Ücreti İstiyor..

Son düzenleme:
Evet Can bey opelin Frontera ve omega B büyük motor automatik şanzımanlarında çubuğu kaldırmış.
Şİmdi Size lazım olacak büyük şırınga ve ince saydam horum,araş lifte kaldırılacak,motor çalışırken gene aynı dediğim gibi tüm fiteslerde ileri geri oyananacak ve P konumunda bırakılacak,kartere(şanzımanın) bakınca bir kenarı alçaltışmış kesim göreceksiniz.tıpanın biri karterin en altında diğeri yükseltimiş kesiminde olmak üzere iki tıpa olacak.yüksekteki tıpa sökülecek ve yağ doldurulacak akana dek(bu arada motor çalışıyor olacak ve vites P de unutma. Şİmdi ustan Dexron II yağınıdoldursun dene;zaten eksikse yağ eklemek zorunda kalacaksınız.Baktınız iyi en kısa zamanda işiniz iyi bir servis ve otomatik karteri ıslak diyordunuz yanılmıyorsam conta değişsin ve yeni yağ konsun.Geçmiş olsun kolay gele
ha resim ekliyorum bu ara 1 nolu tıpadan dolduracaksınız,2 nolu yağı boşaltmak için ;)
transmissionfluidinstructions.jpg

Semia Yağ sorunu değilmiş Yağı Tamammış Vanda Tavsiye edebileceğiniz Bir Usta varmı?Şunuda Belirtmek İstiyorum Hız Göstergesi Çalışmıyor İse Vites geçişlerinde bir sıkıntı Olurmu? Belkide Sorun Budur? Yada Sorabileceğim Bir Usta?

Geri