Frenlerden geken ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iardali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iardali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba doslar benim kafama takılan bir sorun var
bende 2010 model opel astra klasik 3 h kasa var
son bir aydır frenlerden zaman zaman ses geliyor, servisla konştum balatalar bitmiştir dedi. Arabam daha 20.000 km.de nasıl bitmiş olabilir. Balatalar garanti kapsamında değilmi. Bu tür sorunla karşılaşan var mı?

Ben balataları değiştirdim. yaklaşık 2.000 km sonra frene bastığımda ses geldiğini farkettim. Serviste garantiden ücretsiz değişti. Yine aynısı oldu bu sefer başka marka ile değiştirildi. Yine aynı oldu. Araştırdığım kadarı ile yeni balatalarda yasaklanan asbest maddesi kaldırıldığı için ses yaptığı oldu. Sizinde sorun aynı mıdır bilmiyorum.

Saol arkadaşım

fren yapma oranınız fazlaysa erken bitmiş demektir.yok deyilse balatalardan kalkan talaş disk üzerinde kalıyor ve sonrada balataya tekrar nokta gibi perçinleniyor.ümit beyinde dediği gibi asbestli olmadıgından balatalar iyi deyil.bu yüzden ses yapıyor.

Bende yeni taktırdığımda 15.000 km sesliydi sanki balatanın arasına kum dökülmüş gibi ses yapıyordu daha yeni yeni sesi kesti bir iki aydır ses yok arada su tuttur yıkamacıda balatalara tozu temizlensin normal kullanımda 20.000 de biter mi balata bilmiyorum kullanımınıza bağlı hani..

Merhaba doslar benim kafama takılan bir sorun var
bende 2010 model opel astra klasik 3 h kasa var
son bir aydır frenlerden zaman zaman ses geliyor, servisla konştum balatalar bitmiştir dedi. Arabam daha 20.000 km.de nasıl bitmiş olabilir. Balatalar garanti kapsamında değilmi. Bu tür sorunla karşılaşan var mı?

Bende de klasik 3 Astra var, 7 bin km'de.Sabahları bilhassa soğukken ben de arasına toz girmiş gibi sürtme sesi duyuyorum. Ama frenler ısınınca kesiyor. Diskleri dışardan kontrol ettim bir çizilme filan gözükmüyor. İlk bakımda sormayı düşünüyorum ben de.

ilginiz için saolun arkadaşlar
servise gittim yağıştandır dediler bende ısrar ettim ozaman bakalımdediler sadece balata temizliği yapıldı şimdilik ses yok bakalım

ilginiz için saolun arkadaşlar
servise gittim yağıştandır dediler bende ısrar ettim ozaman bakalımdediler sadece balata temizliği yapıldı şimdilik ses yok bakalım

Sizde de soğukken yapıp, ısınınca kesiyor muydu?

fren tutsun,basınca kazaya mahal vermeden istenilen mesafede dursun da ben sese razıyım.

Geri