frende ses

öğretmen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Haz 2007
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
arkadaşlar son birkaç haftadır fren yaptığımda gıcırtı biçiminde ses geliyor. özelliklede durmak üzereyken yani yavaşlarken pek olmuyor.
 
Balataların bitmiştir.
Disklerin eğrilmiş olabilir.
Bilen birisinin incelemesi gerekir
 
disklerin değişecek.. sildirsende olur.. ( sildirmek = taşlatmak)... disklerdeki çiziklerden kaynaklanır bu ses..
 
disklerin değişecek.. sildirsende olur.. ( sildirmek = taşlatmak)... disklerdeki çiziklerden kaynaklanır bu ses..

1 Ay önce başıma geldi ve arkadaşın dediğini yaptırdım. Ama usta denilen adam 2 gözlükle iş yapınca sonuç pekte iyi olmadı sonra başka ustaya gidip hallettirdik. İlk çözüm olarak bu yolu deneyebilirsin. Torna+sök tak 30 ytl ödedim.
 
iki kere balata değiştirdim diskte değişti bu ses için önlerden geliyordu. ama yine geçmedi başka bir usta tozdan yapıyor dedi. herhalde doğru kışın yağmurda falan yapmıyor artık.
 
özel temizleme malzemeleri vardır kullanabilirsiniz su ile temizliği yapılabilir ses geçmez ise disk ve balatalar düşünülebilir.
 
balataların eski değilse diskte sorun olabilir.oda değilse su sızması olduğundan olabilir.temizlemek lazım.
 
arkadaslar, öğretmenin bahsettiği konu bende de oluyor. durdurmak ıcın dolu dolu bastıgım anda sankı fren pedalının altında donen bısey varda fren pedalı ona surtuyor gıbı oluyor, ve bazende ABS ve TC ışıkları aynı anda yanıyor(stop edip tekrar calıstırınca sonuyor) soner ustaya danıstım ABS rölesinden olabilir dedi ama hala göstermeye fırsatım olmadı.
 
Geri
Üst