fren yaparken direksiyoda titreme

Frene basınca titreme ?

ARkadaşlar 60 - 70 km ve üzerinde hızla giderken firene hafifçe basıp veya birde basıp basma şiddetimi sertleştirdiğimde ilk başlarda direksiyonda bir titreme oluyor frene yüklenmeye başayınca dahada yumuşaklaşıyor titreme ve kayboluyor sizce neden olabilir? Ayrıca araba sola çekiyor.

fren dikleri eğilmiş torna olması gerekir.:)

bencede diskler yamulmuş.. tornayı tavsiye etmem yenisi ile değiştirin derim

Fren disklerin eğilmiş kardeş kesinlikle sorun bu ya değiştireceksin ya da torna yaptıracaksın. İlk defa torna olacaksa pek bir sorun olmaz belki ama değiştirsen daha iyi olur bu durum birazda eğilmenin miktarına bağlı. Sık sık frenlemelerin kullanıldığı şehir trafiğinden hemen sonra aracını yıkatırsan veya benzer sık frenlerle ısınmış diskler ile yoğun su birikintilerinden geçersen böyle şeylerin olması muhtemeldir. Çünkü ısınmış ve hafif genleşmiş olan metal aniden soğuk suya maruz kalınca büzülür bu işlemin hızlı gerçekleşmesi metalin düzensiz büzülmesi ile eğilmesine sebep olur. Bu eğilme süratliyken yapılan kuvvetli frenlemelerde ciddi olarak hissedilebilir. Bu sebepler aracı durdurur durdurmaz soğumadan hemen yıkamaya suya sokmayın benden tavsiye. Kazasız belasız günler:good:

degiştir gitsin çok para degil 120ytl sanırım 80 de işçilik versen 200 ytl m
s gibi olur bide balataları degiştiricen tabi..

fren disklerin salınım yapıyordur.değiştirmen yada tornalatman gerekli. torna yapınca düzelme ihtimali düşük. onun için değiştirmeni tavsiye ederim. fren diskleri cok ısındıgı zaman su ile temaz edince bu arızalar cıkıyor. gerçi bu sene pek yağmurda yağmadı ama :)

yeni disk ve almışken balatada da al toplamda 250 ytl fln

85 disk fiyatları ön balata 50 arka balatalar 25 er ytl. orjinallerinin fiiyatı

ABS Fren sisteminden kaynaklanıyor olabilir.

Arkadaşım ABS fren sisteminden kaynakalnıyor olabilir prblem.

ABS fren merkezini bi göster istersen...

Gittiğin yer ne kadar güveniliri bilmiyorum ancak önce disklere bakılıyor yukardada dendiği gibi çok bir şey tutmuyor ki beraberinde mutlaka balatanda değişme ihtimali yüksek.Bütün bunlara rağmen bende olduğu gibi yine devam ederse sorun bu sefer rot ayarı diyorlar ve o da bitince hala araç 80-90 larda frene basınca titreme yapıyorsa tekerlerine bakıyorlar..Sanayi gibi bi yere git gel yapmamak adına hepsini ara ile değil sıra ile hepten kontrol ettir derim ben.Bende en son tekerler eski tespiti yapıldı.Bakalım onlarda değişecek yaknda sonucu eklerim mesajıma.
Aracın yürüyen aksanı nede olsa güvenilir kişiler olmasınada özen göster. Ben 1 ay önce diskler + balata değişimine 420 YTL verdim ve buna ek rot ayarına bakıldı vs.

Geri