>Fren Balatalarım<

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan chidely
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

chidely

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar.benim bilgili arkadaşlara ufak bi sorum olacak.aracımla fren yaptığımda balatalardan ince bi ses geliyo.bunun sebebi ne olabilir.bu balataların eskidiğinin bi göstergesimidir.bide ani frenin balatalara karşı bi zararı varmıdır?şimdiden teşekkürler.

ses gelmesı bıttıgı anlamına gelmeyebilir. piyasada cok cesıt balatalar var. ses yapabılıyorlar.. dıskte sorun oldugu halde dıskı degıstırmeden balatayı degısınce gene ses yapabılıyor. anı frenın balatalara bı zararı olmaz. ama uzun surelı frenler dıskı çok ısındırır vede hava yagmurlu ise dısk de dalgalanmalar olabılır.

Bu tür bir ses benim araçtada var, düşük hızdaki hafif frenajlarda (apt parkından çıkış v.s.) sağ balata yada disk tam çözemedim zor duyulabilecek bir sürtme sesi geliyor gibi araç 43800'de 2004 model balataların miyadı dolmuş olabilirmi?

Bu tür bir ses benim araçtada var, düşük hızdaki hafif frenajlarda (apt parkından çıkış v.s.) sağ balata yada disk tam çözemedim zor duyulabilecek bir sürtme sesi geliyor gibi araç 43800'de 2004 model balataların miyadı dolmuş olabilirmi?
ewet aynen benimde böle bi sorunum var.düşük hızlarda seyir ederken ve düşük hızda fren yaptığım zaman geliyo bu ses.nedir sebep anlamadım.

% 90 dolmuştur ömrü senin balataların ama araba şehir içinde kullanılıyorsa ayrıca bu ses olayı ya balatalarınızın bittiğini yada kalitesiz olduğunu gösterir balataları zımparalattırırsanız geçeceğini tahmin ediyorum

% 90 dolmuştur ömrü senin balataların ama araba şehir içinde kullanılıyorsa ayrıca bu ses olayı ya balatalarınızın bittiğini yada kalitesiz olduğunu gösterir balataları zımparalattırırsanız geçeceğini tahmin ediyorum
ya bende bu sess çııyoo 6 aydan beri 2 kez servise götürdümm balatalar yeni dediler temizleyip yolladılarr ama frende bi soruna sebep olmuyo sadece frene fazla yüklenince ötmeye başlıyolarr

fren balatası neden oter ya balataların omru bıtmıstır bu kotu olanı dısklerı yersın yada araya bazen tas falan kacar arsura yapar.yada cok yenıdır ondan dır.baska bı sebebı olamaz.frenı cok kullanmak lastıklerı ısıtı balataları ısıtır omrunu azaltır.

ya bende bu sess çııyoo 6 aydan beri 2 kez servise götürdümm balatalar yeni dediler temizleyip yolladılarr ama frende bi soruna sebep olmuyo sadece frene fazla yüklenince ötmeye başlıyolarr

değişik ustalarada gösterdin mi aracı

Geri