Fışkiyelere Dikkat!!!

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
malum havalar ısındı yaz geldi yolarda izlenimim hızların baya arttığı fakat ülkemizdeki asvaltın(kireç taşı ve zift) kalitesi ve hendekler üstüne birde sıcaklar eklenince asvalt iyice kayganlaşıyor bilinine aksine çünkü asvalt erimeye başlıyor ve üzerindeki pütürler kayboluyor :) diğer yandan çime çok önem verip kara yolunu sulayan fışkiyeler var sulama yetmezmiş gibi birde koyun gibi hem gidip hem altına kaçıran vidanjörlerde piyasaya çıktı:) şimdi ıslaktan ne olacak yağmurda araba kullanıyor muyuz demeyin özellikle motosiklete binenler anlık ıslanmanın yada virajda ıslanmamnın hangi lastiği yada hangi motorunun olduğu önemli olmaz ve kaza tehlikesi atlatır yada asvaltla arkadaş olur:) arabalar daha büyük olduğundan küçük kaymaları fark ettrmiyor ve nasıl olsa yol tutuyor diye daha hızlı gidip büyük kazalara sebebiyet verebiliyor lütfen arkadaşlar dikkat edelim özellikle asvaltın ayna gibi parladığı yerlerde birde sula eklenince araçların yol tutuşu büyük oranda azalıyor bunu ben söylemiyorum defansif sürüş öğreten büyük kurumlar söylüyor:)

Aynen en çok korktuğum şeylerin başında bu çimleri sulama ayağına yollardaki ıslaklık. Ödüm patlar resmen... aman dikkat.

"İnsan hayatinin çimlerden daha degersiz oldugu bir ulkedeyiz" Barkın Bayoğlu

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birde o çim suyu aynı sabun gibi olur mazallah ansızın bir frenleme yapsan kayar gidersin. Hiç şakası yok. Bir zamanlar hamarat hanımların sokak ortasında yıkadıkları halı yüzünden ters dönmüştüm :D

istanbulda çokça var özellikle köprülerin en keskin olduğu kısımları ıslatıyorlar :D

Suyu değişmemiş havuz bildiğiniz yağ gibi oluyor ve yolu ıslatınca kayganlaştırıyor. Birçok fıskiye ayarsız ve havuz dışı sağa sola atıyor. Hele bir de aracınız temizse ve size doğru geliyorsa gelde söylenme. Aynı şey park bahçelerde de var. Yerden attıran su musluklarıda ayarsız olunca parkta gezen yürüyen kim varsa üzerine attırıyor :)

Bazı yerlerde şehir merkezinde, hatta mahalle aralarında da var bu fıskiyeler, orada nispeten daha yavaş gidildiği için diğer yollardaki kadar tehlike arz etmiyor ama bu sefer de 40+ derece sıcağın alnında ısınmış arabayı ıslattığı için hemen kuruyor ve camlarda / aracın üzerinde kireç lekeleri oluşuyor. Hele park halindeki aracın yanında çalışırsa siz düşünün artık...

Bu durumdan o kadar nefret ediyorum ki fışkıyeyi görür görmez derhal yolumu değiştiriyorum. Fışkiye olan yollardan asla gitmiyorum. Mecbur kalırsam 2. aracımız var onu kullanıyorum, o denli nefret ediyorum işte :mad: :mad: :mad:

butterfly_effecti sen espriyi anlamadın sanırım malum ankara belediye başkanı bir toplantıda
FISKİYE yerine FIŞKİYE demişti o gundur bugundur ... adı FIŞKİYE oldu FISKİYENİN

Ben artık fıskiye diyemiyorum melih öyle yapıştırdı ki ağza fışkiye oldu kafamda artık :(

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Geri