filmli cama trafik cezası!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alekoars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alekoars

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkdaşlar dün erdemliden mersine gidiyordum trafik çevirdi. camlar filmli olduğu için ceza yazacaklardı. memur old. söleyince söktür dediler bidahakine yazarız yoksa dediler. bende muayeneden geçen bi durum için niçin ceza yazıyorsunuz dedim muayene bizi ilgindirmez dedi!!! nedir sizce durum?

aynen öyle arkadaşım... muayenede hafif kusur sayılır ama trafiğe göre ceza sebebi. maalesef durum bu.

saçmalık ,saçmalık, saçmalık. okadar tutarsız bir sistemki. far ayarı yok diye muayeneden çıkartıyolar. film geçiyo. :) demekki trafik açısından bir engel yok. saçmalıkta burada zaten, ya filmi geçirmeyeceksin ,yada ceza yazmayacaksın. :)

Hayir sacmalik degil aslinda polsi dogrusunu söylüyor...TÜV TÜRK yani asli tüv reinlandfals alman sirketi türkiyede tam rayina oturmadi... cünkü tüvde cam filimleri cam filim kagiti tüv sertifikasi olmayinca muayneden gecirmez..arti ön camlar kesinlike yasaktir...burda gurbetten gelen araclarda farkedersiniz ön yani yan camlarda olmaz yasaktir...polise gelince dünya standartlarinda yasaktir onu uygular..yakinda tüv de ugular merak etmeyin

Muayinede cam filmlerine izin vermek zorundalar çünki artık devlet araçlarıda giriyor devlet araçlarının biçoğunda cam filmi var yani yasak deseler bu sefer devlet arçlarınıda geçirmemeleri gerek buda mantıklı bi olay değil. Artık far ayarıda hafif kusur olarak girmeye başladı haberiniz olsun. Muayineden cam filmiyle geçersin yanlız muayinede hafif kusur yazan yerleri muayine sonrası gidip düzelttirmen şart zaten bu yüzden muayine kağıdında hafif kusur bölümü var yoksa onlarıda kusur saymaz bişey yazmadan geçirirlerdi.Sokaktaki polis muayineden anlamaz adama kalkar diklenir ben muayineden geçtim bana ceza kesemezsin dersen poliste bu araç geçmez hafif kusurlu geçmiştir sen niye hala kusurunu devam ettiriyorsun der kapatırsa aracımızı şaşırmamak lazım ki buna hakkı var bize muayinede bildiriliyor. Polisle bu tip diyaloglara girmemek lazım çünki isteseler hertürlü ceza keserler ister muayineden geçelim ister trafik kurallarına uyalım polis isterse kanundaki açıklardan dolayı bize ceza keser..

bendede saçma.madem öyle muayeneden geçirmesin.

Tamamen trafik polisinin insiyatifine kalmış durumda...

Muayinede cam filmlerine izin vermek zorundalar çünki artık devlet araçlarıda giriyor devlet araçlarının biçoğunda cam filmi var yani yasak deseler bu sefer devlet arçlarınıda geçirmemeleri gerek buda mantıklı bi olay değil. Artık far ayarıda hafif kusur olarak girmeye başladı haberiniz olsun. Muayineden cam filmiyle geçersin yanlız muayinede hafif kusur yazan yerleri muayine sonrası gidip düzelttirmen şart zaten bu yüzden muayine kağıdında hafif kusur bölümü var yoksa onlarıda kusur saymaz bişey yazmadan geçirirlerdi.Sokaktaki polis muayineden anlamaz adama kalkar diklenir ben muayineden geçtim bana ceza kesemezsin dersen poliste bu araç geçmez hafif kusurlu geçmiştir sen niye hala kusurunu devam ettiriyorsun der kapatırsa aracımızı şaşırmamak lazım ki buna hakkı var bize muayinede bildiriliyor. Polisle bu tip diyaloglara girmemek lazım çünki isteseler hertürlü ceza keserler ister muayineden geçelim ister trafik kurallarına uyalım polis isterse kanundaki açıklardan dolayı bize ceza keser..

İŞİN DOĞRUSU BUDUR!
bende çok yaptırmak istedim ama artık vazgectim gerek yok filmsiz olsun, Durduk yere 162TL sıkışmasın bir tarafıma :)

benim aracımada filmli camdan ceza yazdılar 66 tl. muayeneden sorunsuz geçmişti. ülkemizdeki saçma kanunlardan biride bu olmalı ya tüv onaylamamalı yada trafik polisi karışmamalı. işin açığı kendi arabalarına baksak onlarınkilerde filmlidir.

Sanırım yukarıda yazdıklarım tam anlaşılmadı filmli cam kesinlikle yasak sadece devlet araçları için yasa esnetildi sivil araçlara kesinlikle yasak..

Araçlarda renkli cam filmi kullanım esasları ;
1. Renkli Cam Filmi: Karayolları Trafik Kanun’nda yasaklanmıştır.
2. Renksiz, Şeffaf Cam filmi: T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tip Onay Yönetmeliğine göre, camınıza film takıldığı an, camınızın tip onayı geçersiz hale gelir, ve bizim için ağır kusur olarak tanımlanmıştır.
3. Renkli Cam, Lazer Karartma: 2. Madde gibi, camın tip onayı geçersiz hale gelir.
4. Renkli Cam: Orijinal çıkışlı renkli camlar kusur değildir.
Sadece orijinal fabrika çıkışı renkli olan camlar araç muayenesinde uygun görülür. Orijinal fabrika çıkışı renkli olmayan sonradan renkli hale getirilmiş camlara sahip araçlar araç muayenesinden kalmaktadır.
(Bilgiler TÜVTÜRK internet sitesinden alıntıdır)

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu

MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a) (Değişik:17.10.1996-4199/13 md./Değiş. kabul: 25.05.1997-4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 55.00Ytl.(peşin41.25Ytl) para cezası,
b) (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 115.00Ytl,(peşin 86.25Ytl.) para cezası, İle cezalandırılırlar.

Geri