filmli cama trafik cezası!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alekoars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim aracımada filmli camdan ceza yazdılar 66 tl. muayeneden sorunsuz geçmişti. ülkemizdeki saçma kanunlardan biride bu olmalı ya tüv onaylamamalı yada trafik polisi karışmamalı. işin açığı kendi arabalarına baksak onlarınkilerde filmlidir.

Bunun neresini saçma buluyorsunuz adamlar acık ve net yazmış Sadece devlet araçları ve orijinal siyah camlara izin var diye. Esasında Film çekerek kendimize zarar veriyoruz. Neden çünkü Filmler camı tutar herhangi bir kaza anında camın patlamasını önler yada tuz buz dediğimiz sistemle patlamaz bütün bütün parçalar halinde patlar. Bu kaza anında aracın esnemesine, camların küçük parçalara ayrılıp zararsız halen gelmesini olumsuz yönde etkiler.

Zamanında Otobüslere çekilen simsiyah filmler İzmir Tekirdağ arasında seyahat eden bir otobusün yoldan çıkıp yanması ile içerideki insanlar yanmasına neden oldu. İnsanlar camları patlatamadığı için öldüler, ölenlerin yakınları mercedese dava açanlar bile oldu ama mercedesin bilir kişileri Cam Filmi yüzünden olduğunu ispatladı.

Bakın benim danışmanlık firmam var Gıda üretim yerlerinde Camlara film mecburu neden? Eğer cam kırılırsa küçük parçalar halinde gıda içine düşüp gözden kaçmasın diye.

Yukarıda sercan1921 adlı üyemizin yazdıklarını ve benim eklediklerimi lütfen iyi okuyun. Sonra Yasalara saçma diyin!

Son düzenleme:
Not: Belkide hepinizden çok ben aracıma siyah cam taktırmak istiyorum. Neden derseniz halk sağlı alanında ilaçlama yapıyoruz ve Ege bölgesi yazın gölgede 35 derece oluyor arabanın içini siz düşünün artık! Ben içerideki sıcaklığı düşürmek için istiyorum ama kural kuraldır.

Saçmalık şurda:
Bütün resmi araçlarda film var. Bunu görüyoruz kimse "orjinal renkli cam onlar" demesin büyük bi çoğunluğu filmli. Sivil araçta gürüşü engelliyor, sivil araçta tehlikeli ama resmi araçlarda bir sorun teşkil etmiyor. Bu çifte standart sona erdirilmeli. Sadece bu konuda değil; sivil araçların duraklamasına 30 saniye tahammul etmezler ekip otoları gün boyu kavşakların en durulmayacak yerlerinde dururlar. Burada önemli olan söz konusu olan aracın sivil veya resmi olması mı yoksa bir eylemin yanlışlığı, doğruluğu mu? Ya herkese caza yazılsın ya da serbest bırakılsın!

Son düzenleme:
Saçmalık şurda:
Bütün resmi araçlarda film var. Bunu görüyoruz kimse "orjinal renkli cam onlar" demesin büyük bi çoğunluğu filmli. Sivil araçta gürüşü engelliyor, sivil araçta tehlikeli ama resmi araçlarda bir sorun teşkil etmiyor. Bu çifte standart sona erdirilmeli. Sadece bu konuda değil; sivil araçların duraklamasına 30 saniye tahammul etmezler ekip otoları gün boyu kavşakların en durulmayacak yerlerinde dururlar. Burada önemli olan söz konusu olan aracın sivil veya resmi olması mı yoksa bir eylemin yanlışlığı, doğruluğu mu? Ya herkese caza yazılsın ya da serbest bırakılsın!

Yönetim hangi parti olursa olsun bu konuda adamların bir bildikleri var. Buradaki hata her zaman diyorum bizim memurumuzun hatası bana kemerini tak diyen memur kendisi takmaz. Bana yavaş git diyen adam kendi yavaş gitmez. Sinyal vermeden dönme diyen insan hayatında sinyalini kullanamamıştır. Burada asıl olay şu biz doğruları yapalım ki, Bu işini doğru yapmayan insanlar ibret alsınlar. Hani bir söz var ya Sen yanmassan ben yanmassam nasıl çıkarız aydınlığa,
Benim Polis arkadaşlarım var adamlar emniyet kemerini takmamayı marifet diye görüyorlar, Hatta ben çok kısa bir mesafe için bile taktığımda gülüyorlar buradaki benim cevabım şu oluyor dua et altımdaki arac 10 sn yede 0-100'e çıkamıyor + araçım senden değerli eğer bu 2 koşul sağlanmış olsaydı. Bana güldüğün için ölmüş olacaktın.

Örnek babam adam alışmış yıllarca takmamaya adam takmıyor kemeri bende artık yolda 1 km giderken baba ilerde çevirme var. Diyorumda takıyor.

Kısaca kötüden örnek olmaz arkadaşlar iyi işler yapalım bunları örnek verelim.

Saçmalık şurda:

Galiba bu konuda sabaha kadarda tartışsak anlaşamıcaz. Bikere hiçbir filmli araç muayeneden geçemez. Tüv'ün kağıdında hafif kusur yazıyorsa bu aracın muayeneden geçti anlamını tam olarak taşımaz sadece bir daha buraya gelip harç yatırıp kontrole girmene gerek yok anlamına gelir. Günün herhangi bi saatinde polis uygulamalarına denk gelinirse polis bize "muayeneden çıkmışsın niye hala filmler duruyor" derse "ben ben muayeneden geçtim sanane" deme hakkımız yok çünki orda hafif kusur yazan sorunların yazılma sebebi git bu kusurlarını telafi et anlamını taşır eğer bu anlamı taşımıyor olsaydı zaten onları kusurdan saymaz bişey yazmazlardı keyif için yazılmıyor..

Polislere gelirsek evet bende kabul ediyorum bu memleketin tek sahipleri gibi davranıyorlar trafikte ama adamlar film çektirdi onun varda benim niye yok diye bi mantıkla gitmek bize bi yarar getirmez. Resmi araçlardaki cam filmleri görüntü olsun veya güneşten korunim diye yapılmıyor sadece güvenlik amacıyla yapılıyor. Tamam hadi bütün devlet araçlarına ceza kesilsin bu sebepten sizce bu mantıklımı_? Söyle düşün baban sana para cezası kesiyor ama sen bu cezayı babandan alıp ödüyorsun bunun ne anlamı kaldı_? Devlet sağ cebinden alıp sol cebine koyucak ki kesim için harcanıcak masraflar hariç.

Polislerimizi çok aşırı kıl birine denk gelmediğimiz sürece genelde cam filmlerine bişey demiyor taki bilirsiniz bunların 1-2-3-4-5 numara diye adlandırılan tonk farkları var genelde 1 ve 2 numaraya bişey demezler 3 numaraya polisine göre değişir 4-5 numaralar cezaya tabi tutulur tabi bu dediklerim polisin nsafına kalmıştır. Bize yeteri kadar hoşgörüyle zaten yaklaşıyorlar çünki senin benim bi uygulamaya girdiğimiz anda kemerimiz oyumuz buyumuz takılı olsun araçta sorun olmasın trafik kurallarına uyalım ama günümüz şartlarında yenilenmeyen trafik kuralları sebebiyle bize isteseler ceza kesebilirler yeterki sinir olmaya görsün.

Bu arada cam filmine karşı değilim ilk müsait olduğum anda bende çektiricem ceza yersekte ağlamıcaz artık.

Saçmalık şurda:
Yazdıkların mantıken tamamiyle doğru. Ama bir de olaya şu pencereden bakabilirsin. Sen hiç terör olayına karışan resmi plakalı araç gördün mü? Karakolları kurşunlayan kaç tane resmi araca tanık oldun. Açıkcası ben hiç görmedim. Bazı devlet büyüklerinin yaptıkları görev nedeniyle bir şekilde korunmaya, gizlenmeye ihtiyacı vardır. Şimdi haklı olarak hepsi mi diye soracaksın. Elbette ben de hayır diyeceğim. Bizde bazı şeyleri abartma hastalığı vardır. Özellikle devlet imkanları ile hava atmaya bayılırız. Yani aşağılık kompleksine sahip bazı kişilerin yaptığı saçmalıklar bürokrasiyi çıkmaza sokuyor. Dikkat ederseniz kuralları koyanlar devlet büyükleri, uymayanlar gene devlet büyükleridir. Ben de bazı arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Yani uzun lafın kısası bürokratlar kendi uymadıkları kuralları vatandaşa uygulamaya kalkmasınlar.

Birşeylerde standart yok ki ülkemizde haftasonu antalyadaydım o kadar filmli ve app plakalalı araç gördüm ki inanın kayseride olsun o arabalar duman ederler birşey heryerde eşit olmadığı sürece bu belirsizlik ve tutarsızlık devam eder.

saçmalık ,saçmalık, saçmalık. okadar tutarsız bir sistemki. far ayarı yok diye muayeneden çıkartıyolar. film geçiyo. :) demekki trafik açısından bir engel yok. saçmalıkta burada zaten, ya filmi geçirmeyeceksin ,yada ceza yazmayacaksın. :)

benin araçta far ayarı kusuru bulundu ama çıkartmadılar bu nasıl iş bir düzen yok anlaşılan tuvtürk de kafasına göre takılıyor

dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyorum en yüksek vergisini veriyorum takarım arkadaş filmimi memleket elden gidiyo bıraksınlar bu boş işleri

Geri