Fiat/opel :s

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yasin_ist

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 May 2009
Mesajlar
107
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
OPELİ kim alırsa alsın kalitesi artsın yeter .
nerde eski opeller 2001 sonrasından çıkan opelller benim gözümde beş para etmez .2 aylık arabayı bu gün sattım.daha sıfır kokusu üzerindeydi aman aman opel bayisinin yanından bile geçmem:(keşke volkswagen alsada biraz kalitesi artsa!!!!
 

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Ocak 2009
Mesajlar
6,668
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Opel'in bir numara olduğunu desteklememekle beraber bir kaç düzeltme;
opel şimdiye kadar hangi markayı satın almış alt markası yapmış
Opel'in kendisi son dönemde alt marka olduğu için zaten bir alt marka alması mümkün değil. Marka portföyünde bulunduğu GM son döneme kadar dünyada 1 numaraydı, şimdi battı ayrı konu. Lotus vakti zamanında Opel'in alt markasıydı, şimdi Proton'un alt markası. 1. dünya savaşının efsabe kamyonu Blitz de Opel üretimiydi.

bu gün bmw dedin mi rover dahil olmak üzere bir çok alt markaları var

Bu bilginizi tazeleyiniz, keza Rover markası Jaguar ve Land Rover ile birlikte 2008'de Tata'ya satıldı.


ne değişirki geçmişde de yaşanmıyor o bunundu şu şununduyla olsa bizimde dağ gibi anadolumuz vardı şimdi olsa hayla belki dünya devi olurdu..
yani muşlarlala mişlerle olmuyor.. geleceğe şimdiye bakmak lazım..
zaten konuşduğumuz şeyler aynı şeyler gm in bir zamanlar bir numara olmasıda opeli bir numara yapmaz tam aksine gm grubu altında 2.sınıf bir marka yapar neyseki bundan kurtuldu..

ayrıca tazeleme değil düzeltme yapıyım ben rover derken miniyi kast ettim mini markası bmw ye aittir ve şu andaki piyasada olan mini ler bmw nin üretimi dir.. ben rover derken minileri söyledim çünkü mini desem pek kimse bilmeye bilirdi.. o yüzden rover dedim..
 

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Ocak 2009
Mesajlar
6,668
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
fiat avrupanın gm idir fiat dedin mi bu gün traktör üretiminden tut jenaratör otobüs üretiminden tut araba üretimine kadar pek çok sektörde adamlar üretim yapıyor siz fiat denilince herhalde aklınıza türkiyede tofaş fabrikalarında üretilen 10 -20 milyarlık o linea marea palio malio tarzı dandirik arabalar geliyor onlar ne kadar çok ekmek o kadar çok köfte mantığıyla üretilen araçlar fiat o kadar küçük görmeyin fiat istese opeli komple %100 ünü bile satın alır idi.. ama geçmiş bitmiş bir mevzuyu konuşmanında bir anlamı yok.. ruslar almış olay bitmiş.. haa ben fiat alırmıydım valla alfaromeo prim yapsa gözüm kapar düşünmeden alırdım bir saniye bile ama prim yapmıyor parçası falanda tuzlu..

ruslar almış artık ne desek boş ..
 

vectra cosworth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Kas 2008
Mesajlar
741
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
önemli olan çok fazla branşda çok fazla yatırım yapmak değil,konuyu dağıtmadan kaliteli ve istikrarlı üretim yapmaktır.evet fiat denilincede aklıma bisiklet gibi olan uno palio, veya cikletten çıkan şahinler geliyo.işi açıkcası....

adam 2000 cc bravo hgt diye araba yapmış v5 motor diyo 155 beygir diyo...şu kadar kalıbının arabası değil ya opelin 2.0 her aracı ondan üstün ..yaşıyoruz görüyoruz abicim fiat araçlarınıda opel araçlarınıda..al sana iddayada varım aç bi topic kaç kişi fiat hakkında ne dicek gör ya ..yok traktör yapıyomuşda ..uzay aracı yapsa ne olur ya.öle kalkıptda 400 milyarlık ferrarileri örnek göstermeyin ,bizim gibi orta halli veya biraz üstü insanların ,gençlerin bineceği katogoriyi kıyaslayın heni nerde elle tutulur hangi aracı var ya çıksın biride desin ''benim 96 model fiat aracım öle sağlamdır böle gider,veya şöle teknikleri vardır???madem süper firmaydı ...nerdeymiş 90 lı yıllarda bu kadar efsane calibralar,gt ler, gsi lar omegalar fln filan çıkarken ..ne yapıyolardı şahin 'S' mi tasarlıyolardı veya doğan turbo conseptinin üzerinde mi çalışıyolardı..opelin canavar gibi tasarım ekibi ve ödün vermeyen malzeme analizleri yıllarca sürmüş ..ee normal o kadar dayanklı güzel işler yaparsan krizde batarsın ...ama git ucuz malzemeden zayıf şeyler yap ..kral ol..nasıl iş anlamadım zaten..git bi opel comboya bak veya ww.caddy e bak bide git dobloya bak....arada ne kadar fark var gör..altımdaki vectra B gt aracımıda 3 tane fiata değişmem ..Allah sattırmasın ama fiat en son tercihim olacak makinadır..
 
Son düzenleme:

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Ocak 2009
Mesajlar
6,668
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
şimdi fiat la opeli kıyaslayan yok zaten

fiat ı savunucakda değilim bende sevmem ama burda maliyetten yatırımdan maddi gelir paradan söz ediyorsak fiat bu konuda tecrübeli kar eden bir firma şimdi en önemlisi birazda bilgi gerekli yanlış anlama ama bu konuda bilgin az sen fiati tek türkiye tofaş olarak görürsen fiatdan hiç anlamıyorsun demekdir..

türkiyedeki fiat tofaşla italya fiat arasında dünyalar kadar fark var birincisi senin o dediğin şahin s ler in esas adı fiat regata dır ve fiat o aracın üretimini 80 lilerin başında bırakdı unoyuda öyle tipoyuda öyle ama bu araçlar türkiyede 2000 lilerin başına kadar üretildi.. yani bu fiatın suçu değil tofaşın suçu zaten tofaş olarak satıldı fiat olarak değil.. yani fiat diyorsun şahine ama o tofaş olarak satıldı..

olaylara kesinlikle yarım bilgilerle yaklaşmamak lazım bu çok yanlış koç ve fiat ortaklığı nedeni ile fiatın pek çok modeli türkiyeye getirilmiyor ayrıca fiat tek fiattan ibaret değil madem ferrari yüksek fiyatlı alfa romeosu var lancia sı var osu var busu var yani fiat da araç çok marka çok ama türkiyede opel gibi bir pazarlama yapmıyorlar elbet nedenleri vardır..

fiat zaten ekonomik araç üretmesiyle meşhur olmuşdur ve tanınmışdır fiatin performansda bir iddası yokdur o işi bünyesindeki başka markalara devir etmiş durumda o markalarda dünyanın en iyi performanslı araçlarını üretiyorlar zaten.. ferrarisi ,masaratisi,alfaromesu

seninde alabiliceğin alfaromeo su var 156 sı var 156 nında 2.0 var 2.0 slespeed (direksiyondan f1 vitesi) olanı var 2.5 i var 3.2 si var 166 sı var onlarında 3.0 var 3.0t si var fiyatlarıda aşırı makul ikinci elde çok ucuz fiyatlara var...

performans olarakda motor olarakda senin vectra gt den aşağı kalır yanları yok gayet performanslı zaten italyanların performansı belli..road star istersen gtv si var.. yani fiatta araba çok..

fiat genelde aile işi ekonomik ve ticari araç üretimi yapıyor yelpazesine bakarsan zaten hep bu yönde isterse yapamazmı spor araç yapar fiat coupe gibi efsane olmuş aracıda yapmışdır ama genelde fiatın çizgisi belli bu çizgidende bir iki bravo stilo gibi araçlar dışında çıkmıyor..

fiat ekonomik üretim yapıyor çünkü biliyorki satışlar ve para o kısımda çokda güzel kazanıyorki gm iflas ederken fiat kara geçiyor..


mesela şu anda bile fiatın italyada ürettiği sedici,idea,multipla,panda,fiat600,ulysse,yeni croma,quobo var bunların benim bildiğim hiç biri türkiyeye getirilmiyor satılmıyor yani türkiyede yapılan yanlış pazarlama ve satış stratejisi yüzünden de fiatı suçlamak yanlış..

mesela fiat panda nın 4x4 ü avrupada çok beyenildi ve hiç fiatın bile ummadığı bir satış yapdı ingilterede pandayla range roverı aynı sarp araziye sokdular programda izledim arazide hakkatten öyle böyle değil range rover bile zorlandığı yerler oldu ardından pandayı sokdular takılmadan oda girdi çıkdı..

sen gider fiat ı 1970 yılında ürettiği regata modeliyle eleştirirsen olmaz o koçun hatası tofaş olarak şahin diye 2000 lilere kadar üretmiş.. fiatın araba yelpazesi çok geniş aşırı yani opel yanına bile yaklaşamaz şu anda avrupada yaklaşık 15 tane ana modeli varsa birde bunların ara modelleri var 4x4 ü sw u falan filan bu sayısı belki 50-60 a çıkar..

şunuda belirtiyim fiat daha türkiyeye yeni girdi marka olarak kendi araçlarıyla ondan önce türkiyede tofaş vardı..fiat da iki günlük firma değil 1899 da kurulmuş bir firma..

tekrar ediyorum bende fiat almam ama şirketime araç alıcak olsam direk ilk düşünüceğim marka fiatın ticari bir dizeli olur.. yani amaç çok önemli ...
 

burock2000

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Şub 2007
Mesajlar
1,521
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
...yok traktör yapıyomuşda ..uzay aracı yapsa ne olur ya....

Fiat grup, helikopterden avcı uçaklarına motorları dahil yapmış büyük bir firmadır. Bir araştırın. Ayrıca sizin gibi düşünenlere "Kapak" da yapmıştır.

Fiat dediğinizde aklınıza Tofaş geliyorsa bu Fiat'ın değil Tofaş'ın sorunudur ve onun kalitesizliğidir. Kuş serisini savunmuyorum kesinlikle, onlar Tofaş'ın politikasıdır. Fiat konusu açıp milletin fiat konusunda nabzını yoklayın görün demişsiniz. Bilgi olmadan " sanmalarla" ve "kulaktan dolmalarla" uzak durulan araba için olumlu yazıların %90larda gezmesini beklemiyoruz, çünkü zaten ülkemiz de bu zihniyetle yönetiliyor. O yüzden "bilen bilir".

Mesela sen ( örneğin ) 1.3 dizelde bayılıyorken ben fiatın 1.6 300N.m ile sınıfının en yüksek verimle çalışan motoruna biniyorum. Fiat bana bunu sağlıyor kaliteli şekilde. Opel yapamaz mı, tabiki de yapar. Ama yiğidi öldürüp de hakkını vermemezlik etmeyin. Laflarınız Tofaşa gitsin Fiat'a değil.
 

vectra cosworth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Kas 2008
Mesajlar
741
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
fiat da tofaşada bana göre zayıf oldumu arkadaşım , bu benim görüşüm..senin nacizane fikirlerine saygı duyarım , 5 alternatifim olsa en son olanını bile fiatta kullanmam
tofaşda kullanmam, ayrıca şirkette var son model linea düşün 2009 model araç ama 2009 olmasına rağmen hala kotagorisi alt sınıf araç ...bana desinlerki uzun bir yolculuğa çıkacaksın 95 vectramı 2009 lineamı ben vectra derim 98 passat derim 91 model bmw derim,99 vectra gt derim ...araba diyede , zaten bunlara derim.... e konumuzda araba zaten traktör değil. ee tabiki 2009 model araç temiz olur güzel olur..ben çok çok kötü demiyorum fiatın araçlarına, sadece opelle fln kıyaslanacak araba değil diyorum kendi sınıfında iyidir yani.Hyundai,kia (daha aklıma gelmeyen bir kaç marka) fln bu tip araçlarla kıyaslamak gerekir diye düşünüyorum ...opelle değil..bunlar benim görüşlerimdir inandıklarımdır, herkesin görüşüne ve düşüncesinede saygım vardır.

arkadaşada katılıyorum, fiata binmem, ama şirketime araç alıcak olsam , pazarlamacılar veya şantiyecilere, alırım bi doblo veya palio bide lpg canavar gibi...
 
Son düzenleme:

reklama gerek yok

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
685
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
bz ne kadar konduramasakda baska markalar uctu gitti opel hala yerinde sayıyor bi cdti dizeller cok övüldü övülmeye de deger zaten oda fiat gm ortak yapımı fiatın eli opelin motoruna 2005 de girdi zaten neyi tartısıyoruz ki artk ümidi kestm bn
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst