Far içi Temizleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben de kendim yapmayı çok istiyorum ama pek elim yatkın değil.2002 stopla görüştüm.90 dedi.biraz pazarlık daha edip 80 Tl ye ustasına yaptırıcam.iç-dış yeni gibi olma garantisi verdiler.

Bende aynı yere gittim. Sana söylenen fiyatları söylediler banada. Fiyatı çok buldum geri döndüm kendim temizledim.Birşeyi başarmanın keyfi zaten satın alınamaz. Gerisi için master card :D

Evet arkadaşlar bu hafta sonu farlarımı söküp içerisini temizledim. Bence gayet güzel oldu. Neredeyse Sıfır kadar temiz ve parlak oldu.Nasıl mı ;
Farları yerlerinden söktükten sonra farın içini ılık su ve cam sil ile yarıya kadar doldurdum.
2 Cm2 kadar bir bez kestim ve farın ampul yuvasından içine attım. Sağa sola sallayıp iyice temizledim. İşlemi 2 kez tekrarladım. Duruladıktan sonra cam sil ile köpürtmeyecek şekilde farın etrafında gezdirdim. 2 Cm2 lik kuru bir bez atarak su damlacıklarını temizledim. 30 Dk kadar güneşte bekledikten sonra yerine monte ettim. Çoook güzel oldu. Tavsiye ederim herkese.
Farı sökebilmeniz için tamponu sökmeniz gerekiyor. Korkmayın 5 Dk nızı almıyor sökmek.

Yıkamadan bir süre sonra reflektörlerin bozulduğunu duymuştum ama ne derece doğru bilmiyorum.

ufuk resim çekebilirmisin

hayırlı uğurlu olsun kardeş.. inşallah bişey olmaz...

Yıkamadan bir süre sonra reflektörlerin bozulduğunu duymuştum ama ne derece doğru bilmiyorum.

Savaş abi,
Sanırım fazla uğraşınca reflektör hasar görüyor. Ben Sağ farıma bayağı bir uğraştım çok az reflektörün kavladığını gördüm. Onsan sonra da temizlemeyi bıraktım. Diğerini yaparken daha dikkatli oldum onda birşey olmadı. Haklısın oluyor :rolleyes:

ufuk resim çekebilirmisin

Temizlenmiş halini çektiğim resimler gece çekildi. Yorumlarınızı bekliyorum ;)

Ekli dosyalar

• İçi ve dışı eski(kirli) hali.webp
    İçi ve dışı eski(kirli) hali.webp
    39.5 KB · Görüntüleme: 96
  • Dıştan Temizlenmiş Hali.webp
    Dıştan Temizlenmiş Hali.webp
    43.8 KB · Görüntüleme: 87
  • İçi ve dışı temizlenmiş hali sağ far.webp
    İçi ve dışı temizlenmiş hali sağ far.webp
    41.7 KB · Görüntüleme: 91
  • İçi ve dışı temizlenmiş hali sol far.webp
    İçi ve dışı temizlenmiş hali sol far.webp
    42.4 KB · Görüntüleme: 86
Bence gayet güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

Teşekkür ederim savaş abi. Aklıma takılıp duruyordu kurtuldum sonunda.

Geri