fan devreye giriyor, kapanmıyor. 1.4 140 hp

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hrngndz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hrngndz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Slm arkadaşlar. Aracim 1.4 turbo 140 lık. Benzinli. 2013 model. Daha 25 günlük. Motor soğutma fanı motor ısınınca devreye giriyor ve kontak kapatana kadar devreden çıkmıyor. Motor sicakligi normal olması gereken seviyede sürekli. Uzun yolda benim bildigim bu havalarda hiç fan acmqmasi lazim ama aciyor. Aracim şu anda serviste ve sorun çözülemiyor. Termostat, müşür gibi ilk akla gelen parçalar değişmesine rağmen sorun çözülemedi. Onerilerinizi ve tahminlerinizi bekliyorum.

Konu ile pek bilgim olmamasına karşın buna benzer ve sıfır araç için çıkan sorunları okudukça yeminle opelden buz gibi soğuyorum.. bu kadar olur...

Yalnız araç Cruze sanırım.
Çözümsüz arızadan ziyade çözümü bulamayan servis vardır aslında.

fan rölelerine baksınlar. araç motor sıcaklığı normal seviyedeyse bence bir sorun bile olmayabilir...

fan rölelerine baksınlar. araç motor sıcaklığı normal seviyedeyse bence bir sorun bile olmayabilir...

Evet, benim başıma gelmişti, fan kapanmayıp sürekli aküyü bitiriyordu. Ama kafasına göre yapıyordu, sürekli değil yani. Röle den çıktı ve röle normal gözüküyordu. Deneme yanılma yöntemi ile röleyi başka röle ile değiştirince arıza kodu verdi takılan yer. Araç 1.3 CDTI Astraydı.

ya röledir yada sensör arızasıdır.korumaya almıştır motoru.servisteymiş araç eğitimlerini almış personel yapar yani yapabilmeli.en azından ellerinde bilgisayar ve programlar mevcut...

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler. Servis aracın beynini değiştirme kararı aldı. Parca 1 hafta sonra gelecek. İnşallah düzelir. Herkese belasız kazasız günler.

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler. Servis aracın beynini değiştirme kararı aldı. Parca 1 hafta sonra gelecek. İnşallah düzelir. Herkese belasız kazasız günler.

Geçmiş olsun, umarım beyin değiştikten sonra bi 100.000 km kafanız rahat olur :)

Geri