fahri trafik müfettişi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bciplak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence herkes fahri müfettiş olabilmeli. Ama elinde kanıtı olan belirli bir adrese bu kanıtı gönderebilmeli. ayrıca bu iş memlekete hizmettir. hem kendi sağlığımız, huzurumuz; hem de başkalarınızın huzuru için herkesin üzerine vazifedir bence. Hemen hemen herkesin birer digital fotoğraf makinası var. o yoksa bir çoğumuzun bu işi görecek cep telefonu var. Bir maille yapılabilir yani. Devletin bu iş için extra bir ücret ödemesi bana biraz saçma geldi. Sonuçta bunu herhangi bir ücret talep etmeden gönüllü yapmak isteyip de yapamayan bi sürü vatandaşımız var

Polisin yapamadığı işi fahriiiiii müfettiş yapacak...Zaten amaç trafiği düzene sokabilmek değil..Ne kaaa ceza kesersek o kaaa para kazanırız mantığı..

:alkis: :alkis: :alkis:

aynen öyle. saçma sapan bir şey. sametin dediği gibi olsa bi nebze anlaşılabilir ama örneklere bak. 2-3 yıl geçmiş "öde bu cezayı" diyor. ceza ne, kim yazmış bunu, kanıt nerde, neye göre ödenecek o ceza. iq su pek de parlak olmayan bi bürokrat birşey uydurmuş gidiyor işte.

Bence herkes fahri müfettiş olabilmeli. Ama elinde kanıtı olan belirli bir adrese bu kanıtı gönderebilmeli. ayrıca bu iş memlekete hizmettir. hem kendi sağlığımız, huzurumuz; hem de başkalarınızın huzuru için herkesin üzerine vazifedir bence. Hemen hemen herkesin birer digital fotoğraf makinası var. o yoksa bir çoğumuzun bu işi görecek cep telefonu var. Bir maille yapılabilir yani. Devletin bu iş için extra bir ücret ödemesi bana biraz saçma geldi.

o işler böyle olmaz. denetçi yada hafiye yetiştireceğine, memleketteki sürücüyü yetiştirmeye uğraşmalısın. direksiyona geçen, adam gibi kurallara uyarsa hafiyeyle falan uğraşmazsın. suç olmazsa polis sayısı bile azalır.

o işler böyle olmaz. denetçi yada hafiye yetiştireceğine, memleketteki sürücüyü yetiştirmeye uğraşmalısın. direksiyona geçen, adam gibi kurallara uyarsa hafiyeyle falan uğraşmazsın. suç olmazsa polis sayısı bile azalır.
Evet evet bu konuda kesinlikle sana katılıyorum. Ve hatta şuna da inanıyorum; trafiğe çıkan herkes belli aralıklarla yeniden sınava tutulup kuralları bilip bilmedikleri kontrol edilmeli ve sınavda başarılı olamayanların yeniden ehliyeti elinden alınıp yeniden ehliyet alması sağlanmalı. böylece bu kişiler yeniden kursa gidip bilgilenmeli. bu uygulama özellikle belli yaştakiler için özellikle yapılmalı ve nasıl araçlara vize yaptırıyorsak sürücülerin de refleksleri sık sık kontrol edilmeli.

bencede bu maaş bağlama işi çok saçma, adı üzerinde fahri trafik müfettişi, sen bu konuyu irdeleyeceğine diğer arkadaşlarında dediği gibi adam gibi sürücüler yetiştir ve her 3 senede bir de tekrar sınavlara tabi tut, ama adam gibi yapılacak bu işi yoksa paraya bakmayacaksın eğitim şart, başka yolu yok.

Beyler ben muayneyi ödedim vergiyi ödedim ceza olsa çıkıyo değilmi esnasında

Evet evet bu konuda kesinlikle sana katılıyorum. Ve hatta şuna da inanıyorum; trafiğe çıkan herkes belli aralıklarla yeniden sınava tutulup kuralları bilip bilmedikleri kontrol edilmeli ve sınavda başarılı olamayanların yeniden ehliyeti elinden alınıp yeniden ehliyet alması sağlanmalı. böylece bu kişiler yeniden kursa gidip bilgilenmeli. bu uygulama özellikle belli yaştakiler için özellikle yapılmalı ve nasıl araçlara vize yaptırıyorsak sürücülerin de refleksleri sık sık kontrol edilmeli.

:alkis: :alkis: :alkis:
75 yaşında adam görüyorum ben trafikte. adam şeyini göremez (direksiyonunu) :rolleyes: ama yolda geziyor.

Türkiye dışında kurallara uyulan memleketlerde sizce sürücülerin hepsi de tam eğitimli oldukları için mi kurallara uyuyorlar? Eğitimli kısmı çoğunluktadır ama eğer suç işlerse canının yanacağını bilmesi de ciddi bir caydırıcılık sebebi oluyor. Cezalarımız komik, daha da kötüsü sokaklarda kanunu uygulayan polis çok az. Adam ceza yazıyor, neymiş cezanın adrese postalanması için gereken pul için ödenek bulunamıyor. Ceza 3 sene sonra geliyor adrese.
Komedi aslında.

Walla kardeş bana kalsa mesela alkollü araç kullananların ehliyetleri bir daha araç kullanamayacak şekilde elinden alınmalı. Sonra kırmızı ışıkta geçenlerin ehliyetine en az 1 yıl el koyulmalı ....vs. Cezalar böyle olsa bakın bakalım trafik kazalarının oranı nasıl düşüyor

ya bizim beşevler göbeğinde bir polis amca var elinde kalem kağıt sürekli birşeyler yazıyor :) ne yazıyo olabilir?

Geri