Fabrika verisi ile kadran çelişkisi

karazindan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Fabrika verisi 176-180 km/h olan araçla 190-200 görülüyor kadranda.Adamlar o kadar veri toplayarak hızı yazıyorlar ama kadran daha fazla gösteriyor neden olabilir bu durumlar ???
Çoğu araç oyle aslında fabrika verisine bakıyorum 210 adam 240 yaptım diyor vs ...

yokuş aşşağı ve arkadan rüzgar fabrika verisinin üstüne çıkmasını sağlıyor... ayrıca kadranlarda hata vardır.. o hata payından dolayı fabrika verisinin üstüne çıkıyorlar... gps ile ölçmek kadrandan çok daha sağlıklı...

tamamen dış faktörlerrüzgaryolun şeklifabrikada araç makineye bağlanarak durduğu yerde ölçümler yapılıyor

Aracin cikisda azami 210 yaziyorsa bu dogrudur... birde aracin acilinca bu belki 215 olur gerisi taho yanilgisi onlar araci ölcerken elektronik aletlerle ölcüyorlar,taho da ise % 10 varan bir kayma olabilyior..zaten dikkat ederseniz astra h larda setting dügmesine basarsaniz taho ile o bilgisayar ölcümü uymaz... mesela 80 km yaptiginizda bilgisayar 77km gösterir...polislerde laser öcümünde radarlarda yüzde 9 hiz yalnisligini heaba katar kalan hizdan ceza yazarlar....

Anladım.Rüzgar yol eğimi vs.
Keşke kadrandaki kadar hız yapabilse araçlar.

Geri