Evimin önünde Ceza

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yakup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili metin arkadaşım
bende senin ne demek istediğini çok iyi anladım şikayet ederek kurumdan birşey elde edemezsen TC mahkemeleri var oraya şikayet et. ama biz milletçe bu tip işlerde uğraşmayız Allahından bulsun deriz geçeriz.
Yakup arkadaşım kullanılmayan bir cadde diye aracımı bıraktım ceza yedim diyor ahmet arkadaşım kaldırımı işgal ettim diye ceza yedim diyor. Pekii bu durumda olan araçlara ceza verilmezse kaldırımların hali ne olur? Ya caddelerin? Kızdıkmı hemen karşı tarafa yükleniyoruz ve en büyük yanlışın içine düşüyoruz ...
Eğer kurumlar ve kişiler bu şekilde kalıp kendimizi geliştirmezsek bir hata olduğunda acaba bu hatada kendimin payı ne kadardır diye düşünmezsek 100 yıl değil 500 yıl geçse bu durum değişmez..

Sevgili metin arkadaşım
bende senin ne demek istediğini çok iyi anladım şikayet ederek kurumdan birşey elde edemezsen TC mahkemeleri var oraya şikayet et. ama biz milletçe bu tip işlerde uğraşmayız Allahından bulsun deriz geçeriz.
Yakup arkadaşım kullanılmayan bir cadde diye aracımı bıraktım ceza yedim diyor ahmet arkadaşım kaldırımı işgal ettim diye ceza yedim diyor. Pekii bu durumda olan araçlara ceza verilmezse kaldırımların hali ne olur? Ya caddelerin? Kızdıkmı hemen karşı tarafa yükleniyoruz ve en büyük yanlışın içine düşüyoruz ...
Eğer kurumlar ve kişiler bu şekilde kalıp kendimizi geliştirmezsek bir hata olduğunda acaba bu hatada kendimin payı ne kadardır diye düşünmezsek 100 yıl değil 500 yıl geçse bu durum değişmez..

Sevgili kardeşim, ben kaldırımı işgal etmediğim halde ceza yedim :eek: İtiraz etmediğim yerde kalmadı ama sonuc yok.Hatta bana o polisin arkadaşları ne dedi biiyor musunuz? İtiraz edip mimlenmek mi istiyosun cocuk dedi :confused: Dorğu yada yalan tek bildiğim işgal etmediğim halde hem de cumartesi sabah 08,30 da gayette tenha olan bi yerde ceza yediğim:mad:

Bu ülkede sunu öğrendim ben.Eğer sağlam bi arkan yoksa bi hiç olduğun gerçeği ...

Geçmiş olsun

araç kaldırımda değilken ceza yazılmış ise senin adına üzüldüm ayrıca itiraz etmekle bir kişi mimlenemez bununla ilgili kanun var ve bunu jandarmayla birlikte emniyet yapar ve mahkeme kararı olması şarttır. Ayrıca MİT ve istihbaratta mimleme yapar ama bunlarda mahkeme kararı aranmaz görgü ifadelerle mimlenir ama daha çok terör örgütleri mafya kadın ticareti vs. vs ile ilgilidir.

netten bulduğum itiraz yollarını kopyaladım sende hakkını ara arkadaşım...

--------------------------------------------------------------------
1. Alkollu araç kullanmayın. Kullandığınızda yakalandığınızda promil alkolunuzu öçtürmek zorundasınız. Ölçtürdüğünüzde eğer düşündüğünüzden çok değer çıkmışsa o zaman hemen; ceza tutanağına ve promil alkol tespit tutanağına "itiraz ediyorum" ibaresi kuyup adli tabip raporu isteyin. teklifiniz kabul edilmezse cezanın kesildiği ilin bulunduğu "İDARE MAHKEMESİ" ne dava açabilir ve kazanma ihtimalınız % 100 e yakındır. ama hastanede adli tabip de aynı oranı tespit ederse dava açmayın kaybetme ihtimalınız % 100 dur.
Bu arada raporları itiraz olmadan imzalarsanız dava açsanızda kazanamazsınız.

2. Trafik para cezaları eğer yüze karşı yazılmışsa cezanın kesildiği yer "İDARE MAHKEMESİ" nde dava açınız. fakat dava açarken haklı nedenleriniz olmalı. İdare mahkemelerinde tanık dinlenmez. Yani tanıkla davanızın lehinize olduğunu ispat edemezsiniz.
Hemen aklınıza nasıl ispat edeceğiniz gelir. Aracı sattığınızı resmi belgelerle ispatlayabilirsiniz, aracın o tarihte arızalı olduğunu tamirhane belgesi ile ve trafik raporları ile ispatlayabilirsiniz.
Yani ispat külfetiniz kısaca belgelerle olur.

3.Trafik para cezası eğer arkanızdan yani plakaya göre yazıldıysa yine cezanın kesildiği ilde "trafik mahkemesi" varsa orda yoksa "sulh ceza mahkemesi" nde dava açın. Unutmadan adli yargı görevsizlik verebilir. Bu da tam bir yargı karmaşasının örneğidir. İdare mahemeleri görevlidir diyebilir. olumsuz görev uyuşmazlığı çıkar işiniz Allaha kalır. O nedenle adlı yargıda dava açarken "Uyuşmazlık mahkemesi kararları doğrultusunda ceza yüzüme yazılmadığından sayın mahkemenizde davayı açıyorum" ibaresini kullanınız.

Dava açma süreleri;
Adli yargıda süre 10 gündür. Cezanın tebliğinden itibaren.

İdare mahkemelerinde süre 60 gündür.

Bu karmaşayı uyuşmazlık mahkemesi hukukta olmayan bir yorum yaparak yapmıştır.

Ceza yüze kesilince idari para cezası oluyor aksi durumda ise adli ceza oluyor.

Sürelerin son günü resmi tatile denk gelirse süre tatil bitinceye kadar uzar.

Adli yargıda tanık ifadeleri geçerlidir. İdari yargıda yargılama evrak üzarinde yapıldığından tanık ifadeleri geçerli. değildir.

İdare mahkemelerinde dava açarken sakın para cezalarında yürütmenin durdurlması istemeyin. Fakat sürücü belgesine el koymalarda isteyebilirsiniz.

Bu arada unutmadan ehliyetin geri alınması davaları "idari yargı" da yani yerel "idare mahkemelerinde" açılır.

Son söz yukarda yazılanlar trafik para cezaları içindir. Aksi halde kaza anında düzenlenen ve adliyeye sevk edilen olaylar için geçerli değildir.

Bu davalar için avukata gerek yok. ilgili mahkeme başkanlığına hitaben yazılmış 2 adet dilekçe ile ve ceza tutanağı ile bahsi geçen tüm belgelerin ikişer fotokobileriyle dava açabilirsiniz. Telebiniz açık ve net yazmanız yeterli. Yani kısaca dilekçe örneği:
.......... İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

DAVACI. (isim soy isim ve adres)
DAVALI. ........ VALİLİĞİ ( cezayı kesen trafiğin bulunduğu ilin valiliği)
Olay : "....... tarih ve ...... sayılı ....... trafiğince düzenlenen......... YTL tutarlı trafik ceza tutanağının ipatli istemidir."
İşlemin tebliğ tarihi...
Konu... kısaca olayı özetleyin
Sonuç ve talep :"....... tarih ve ...... sayılı ....... trafiğince düzenlenen......... YTL tutarlı trafik ceza tutanağının ipatli istemidir.

İsim soy isim ve imza
not olayı açık ve net anlatın. laf kalabalığı yapmayın
aynı dilekçe adli yargı içinde geçerlidir. sadece mahkemenin ismi değişecek.

Son düzenleme:
araç kaldırımda değilken ceza yazılmış ise senin adına üzüldüm ayrıca itiraz etmekle bir kişi mimlenemez bununla ilgili kanun var ve bunu jandarmayla birlikte emniyet yapar ve mahkeme kararı olması şarttır. Ayrıca MİT ve istihbaratta mimleme yapar ama bunlarda mahkeme kararı aranmaz görgü ifadelerle mimlenir ama daha çok terör örgütleri mafya kadın ticareti vs. vs ile ilgilidir.

netten bulduğum itiraz yollarını kopyaladım sende hakkını ara arkadaşım...

--------------------------------------------------------------------
1. Alkollu araç kullanmayın. Kullandığınızda yakalandığınızda promil alkolunuzu öçtürmek zorundasınız. Ölçtürdüğünüzde eğer düşündüğünüzden çok değer çıkmışsa o zaman hemen; ceza tutanağına ve promil alkol tespit tutanağına "itiraz ediyorum" ibaresi kuyup adli tabip raporu isteyin. teklifiniz kabul edilmezse cezanın kesildiği ilin bulunduğu "İDARE MAHKEMESİ" ne dava açabilir ve kazanma ihtimalınız % 100 e yakındır. ama hastanede adli tabip de aynı oranı tespit ederse dava açmayın kaybetme ihtimalınız % 100 dur.
Bu arada raporları itiraz olmadan imzalarsanız dava açsanızda kazanamazsınız.

2. Trafik para cezaları eğer yüze karşı yazılmışsa cezanın kesildiği yer "İDARE MAHKEMESİ" nde dava açınız. fakat dava açarken haklı nedenleriniz olmalı. İdare mahkemelerinde tanık dinlenmez. Yani tanıkla davanızın lehinize olduğunu ispat edemezsiniz.
Hemen aklınıza nasıl ispat edeceğiniz gelir. Aracı sattığınızı resmi belgelerle ispatlayabilirsiniz, aracın o tarihte arızalı olduğunu tamirhane belgesi ile ve trafik raporları ile ispatlayabilirsiniz.
Yani ispat külfetiniz kısaca belgelerle olur.

3.Trafik para cezası eğer arkanızdan yani plakaya göre yazıldıysa yine cezanın kesildiği ilde "trafik mahkemesi" varsa orda yoksa "sulh ceza mahkemesi" nde dava açın. Unutmadan adli yargı görevsizlik verebilir. Bu da tam bir yargı karmaşasının örneğidir. İdare mahemeleri görevlidir diyebilir. olumsuz görev uyuşmazlığı çıkar işiniz Allaha kalır. O nedenle adlı yargıda dava açarken "Uyuşmazlık mahkemesi kararları doğrultusunda ceza yüzüme yazılmadığından sayın mahkemenizde davayı açıyorum" ibaresini kullanınız.

Dava açma süreleri;
Adli yargıda süre 10 gündür. Cezanın tebliğinden itibaren.

İdare mahkemelerinde süre 60 gündür.

Bu karmaşayı uyuşmazlık mahkemesi hukukta olmayan bir yorum yaparak yapmıştır.

Ceza yüze kesilince idari para cezası oluyor aksi durumda ise adli ceza oluyor.

Sürelerin son günü resmi tatile denk gelirse süre tatil bitinceye kadar uzar.

Adli yargıda tanık ifadeleri geçerlidir. İdari yargıda yargılama evrak üzarinde yapıldığından tanık ifadeleri geçerli. değildir.

İdare mahkemelerinde dava açarken sakın para cezalarında yürütmenin durdurlması istemeyin. Fakat sürücü belgesine el koymalarda isteyebilirsiniz.

Bu arada unutmadan ehliyetin geri alınması davaları "idari yargı" da yani yerel "idare mahkemelerinde" açılır.

Son söz yukarda yazılanlar trafik para cezaları içindir. Aksi halde kaza anında düzenlenen ve adliyeye sevk edilen olaylar için geçerli değildir.

Bu davalar için avukata gerek yok. ilgili mahkeme başkanlığına hitaben yazılmış 2 adet dilekçe ile ve ceza tutanağı ile bahsi geçen tüm belgelerin ikişer fotokobileriyle dava açabilirsiniz. Telebiniz açık ve net yazmanız yeterli. Yani kısaca dilekçe örneği:
.......... İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

DAVACI. (isim soy isim ve adres)
DAVALI. ........ VALİLİĞİ ( cezayı kesen trafiğin bulunduğu ilin valiliği)
Olay : "....... tarih ve ...... sayılı ....... trafiğince düzenlenen......... YTL tutarlı trafik ceza tutanağının ipatli istemidir."
İşlemin tebliğ tarihi...
Konu... kısaca olayı özetleyin
Sonuç ve talep :"....... tarih ve ...... sayılı ....... trafiğince düzenlenen......... YTL tutarlı trafik ceza tutanağının ipatli istemidir.

İsim soy isim ve imza
not olayı açık ve net anlatın. laf kalabalığı yapmayın
aynı dilekçe adli yargı içinde geçerlidir. sadece mahkemenin ismi değişecek. DUYARLILIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM SAĞOLASIN

bence önce kendindeki hatayı görmelisin.kendin diyorsun yola park ettim diye oraya çagıran müdürle dertleş bence gariban memurla degil onlar müdürü yaz derse yazar ayak çarıgı çarık ayagı hesabı yani.bende bu işin içindeyim gayet iyi bilirim ama yinede geçmiş olsun dilerim

ben bişeyi anlamadım ??? arkadaşlarına yada altındaki insanlara hava yaparken yada egosunu tatmin ederken , hatayı kimde aramak gerekir ,işte bunu anmaladım.
ki bunu yapan şahıs hiçmi yola araba park etmiyor yada sen hiçmi yola araba park etmiyorsun????

ve sanırım park yapılmaz levhasının olmadığı bi yerde yaşanan bi olay ne şekilde açıklanabilir?

her zaman demişindir; bu millete demokrasi fazla.çünkü demokrasi erdemli toplumların yaşayacağı bir biçimdir.

Boşuna demiyorlar ne varsa eskilerde var diye. Şimdiki her meslek sahibi işine kolay bir öğretimle sahip oluyor. Eğitim yok artık ilkokullarımızda,liselerimizde,üniversitelerimizde. Ama ayırmak lazım işini iyi yapan yenilerde bence o alamadıkları eğitimi çocukken ailelerinden alıyorlar... Konun özüne dönmek gerekirse ülkemizde her on kişiden mutlaka 8 i polisden korkuyor.Aslında bunun diğer bir sebebi polisi mafya yandaşcısı,emekli polis mafya oldu.....vs. şeklinde gösteren dizi,sinema,yazılı basın....vs. Yani genel olarak basındır.Şimdi burdan da daha derine dalınırsa o basınında içinde iyisi kötüsü var diye devam eder.....:D

evet haklısın işini layığı yapanı ayırıp , ayakta alkışlamak lazım ( her meslek grubu için)
polisin toplumdaki imajını sadece basının oyunu diyemeyiz.elbette hepimizin basından polislerle ilgili tuaf bi olay geçmiştir.
basından kötü bir olay gecmese bile her gün haberlerde izlediğimiz polis görüntüleri bile yetiyor
" cafede eşiyle kahve için 50 yasındaki adamın haksız yere nasıl tokatlandığı hala televizyonlarda dönüyor "

bu yazdıklarıma ikna olmadıysanız başımdan geçen bir olay ;
"avea call centerda çalışırken gece saat 2 de mesai bitmiş ve servise binip evimize giderken AOÇ tarafında servisi durdurdular ve rutin ehliyet,ruhsat kontrolünün ardından polis memurunun biri servisin kapısını açıp içeri baktı ve -siz nerde çalışıyorsunuz
dedi.içimizden birisi
- avea call center
poliste
- hımm.ben aveayı aradığımda bana yardım etmeyen güzel sesli kızlar sizsiznik demekki,sesiniz kadar sizde güzelmişsiniz,telefonda yardımcı olmuyorsunuz şimdi yardımcı olun
deyince benim şalter attı, bende memura
-500'ü ara o zaman yardım ederler
deyip kapıyı kapattım."

peki bu adamın eşi yada bacısı orda çalışamazmı ve gece o saatte işten evine servisle dönemezmi? o zaman servisteki kızlara sarkarmıydı bilmiyorum.
ve merak ettiğim şey , bu adam böyleyken , beni kanunsızlardan mı koruyacak ?

hala aynı şeyi söylüyorum; işini etik yapan herkese saygılıyız.ama bu olaydan sonra kimsede olayları çarpıtmasın lütfen

Geri