Evimin önünde Ceza

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yakup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
BügünLerimizi Cok Arayacagiz....!

Onu bunu bilmem abi..Ömrümde nezarete girmedim girmeyi gerektirecek birşeyde yapmadım..Ama polis gördümmü içim tuhaf oluyor..Hani western filmlerinde 2 kowboy sokakta karşılaşınca camlar pencereler kapanıyor sokaktakiler kaçışıyorya o hesap..Gördüğüm yerde veya ışığını gördüğüm yerde uzaklaşırım..Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak güvenmiyorum..Kendi adıma böyle düşünüyorum..Ama asla Türk polisine güvenilmez demiyorum..Nacizane fikrim ve hakkım olarak ben onlara güvenmiyorum güvenemiyorum..Güvenmem,kendimi rahat hissetmem gerekirken rahatsız oluyorum..

Onun için senin anlattığın ve daha bir çok kişiden duyduğum şeylere hiç şaşırmıyorum..Orcinus'unda dediği gibi malesef ülkemizde ordu gibi düzenli,disiplinli ve kimseye taviz vermeden işini yapan bir kurum daha yok..Bu ülkede güvendiğim tek kurum ordu..

Onu bunu bilmem abi..Ömrümde nezarete girmedim girmeyi gerektirecek birşeyde yapmadım..Ama polis gördümmü içim tuhaf oluyor..Hani western filmlerinde 2 kowboy sokakta karşılaşınca camlar pencereler kapanıyor sokaktakiler kaçışıyorya o hesap..Gördüğüm yerde veya ışığını gördüğüm yerde uzaklaşırım..Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak güvenmiyorum..Kendi adıma böyle düşünüyorum..Ama asla Türk polisine güvenilmez demiyorum..Nacizane fikrim ve hakkım olarak ben onlara güvenmiyorum güvenemiyorum..Güvenmem,kendimi rahat hissetmem gerekirken rahatsız oluyorum..

Onun için senin anlattığın ve daha bir çok kişiden duyduğum şeylere hiç şaşırmıyorum..Orcinus'unda dediği gibi malesef ülkemizde ordu gibi düzenli,disiplinli ve kimseye taviz vermeden işini yapan bir kurum daha yok..Bu ülkede güvendiğim tek kurum ordu..

:alkis: :alkis: :alkis:

sevgili ersin arkadaşım,
demek istediğim buydu. kimse "kötü" demek istemiyor. ben de istemiyorum. benim yakın akrabam il emniyet müdürü, diğer akrabam emniyet genel müdür yardımcısı. ama maalesef halka sorunca böyle yorumlar yapılıyor. 100 kişide 2-3 kişi de değil böyle düşünen. bunun sorumlusu da vatandaş değil. kurumları kıyaslamak da değil amacım ama iyi emsal olarak orduyu örnek verdim. ordu ile en ufak bir şeyi dahi zaten kıyaslanamaz. 100 yıl geçmesi lazım belkide karşılaştırabilmek için. son cümlene gelince hala ütopik olduğunu düşünüyorum. hiçbir emniyet mensubunu şikayet ederek sonuç alamazsın eğer normal vatandaşsan. dayın bakan,milletvekili vs dir o ayrı. verdiğin örneklerin hepsi münferit olaylar. düzenli, kural haline getirilmiş işler değil. burası forum, internet ortamı. o yüzden daha fazla uzatmak istemiyorum. sayfalarca yazı ile düzenli hale getirilmiş işlerden bahsetmeyeceğim. emniyet teşkilatı bir öz eleştiri yapmalı. fikrimizi söylüyoruz. zaten durum ortada. yapmazlarsa daha da beter olur.

Ülkemizde bu tür şeyler normal artık polis her zamanki gibi katı tutumuna devam ediyor trafik cezaları konusunda kayseri bu sene türkiye rekoru kırmıştır en azından adımbaşı çevirmelerden ve alakasız cezalardan bıktık onunla gecmıs olsun.

kesinlikle bu sözlere katılıyorum ve birkaç cümlede ben eklemek istiyorum.Bence bu ülkede polisin gücü kanunlardan korkan dürüst insanlara yetiyor.Bakın etrafınıza mutlaka ufak tefekte olsa mafyacıklar var.Ama onlar kanundan korkmadıkları gibi polislerden de korkmuyorlar.Tam tersine polisler bu adamlardan çekiniyorlar.

geçmiş olsun ayıp etmişler.

Boşuna demiyorlar ne varsa eskilerde var diye. Şimdiki her meslek sahibi işine kolay bir öğretimle sahip oluyor. Eğitim yok artık ilkokullarımızda,liselerimizde,üniversitelerimizde. Ama ayırmak lazım işini iyi yapan yenilerde bence o alamadıkları eğitimi çocukken ailelerinden alıyorlar... Konun özüne dönmek gerekirse ülkemizde her on kişiden mutlaka 8 i polisden korkuyor.Aslında bunun diğer bir sebebi polisi mafya yandaşcısı,emekli polis mafya oldu.....vs. şeklinde gösteren dizi,sinema,yazılı basın....vs. Yani genel olarak basındır.Şimdi burdan da daha derine dalınırsa o basınında içinde iyisi kötüsü var diye devam eder.....:D

polisin iyiside var kötüsüde ama %60 lık kesimi egolarını tatmin etmek için yapıyorlar bu mesleği. evet bende korkuyorum polislerden

haberleri izlemişsinizdir önüne gelene geçirmişler jopu abi bunların topu bozuk ya arada varsa onlarda istisna ne demişler istisnalar kaideyi bozmaz batırıolar türkiyeyi

Üzür dilerim ama karaktersiz bunlar Yakup abi :mad:

Bana da cumartesi sabah 08.30 da kaldırımı işgel ediyorum die ceza yazmışlardı :eek:

Geri