eski araçların trafikten çekilmesi

Bizim ülkemizde yasalar maalesef hep zenginlerden yana. Ben ilk önce MTV vergileri adaletli olmalı ve bu verginin de aracın kasko bedeli üzerinden alınmalı diye düşünüyorum. Bizim insanımızın bir çoğu kamyonet ile seyahat ediyor bunun nedeni de ÖTV den dolayı bir çok çarpıklık var. Önce bunlar düzeltilmeli bence...

Öncelikle yeniş araç alımı daha da kolay hale gelmedikçe mecburiyetten dolayı eskiye binenler ile keyif için eskiye binen insanları ayırt etmek mümkün değil.Hal böyle olunca da kel başa şimşir tarak misali ne yaparsan yap..Ya zenginden az vergi alırsın ya da fakire yüklenirsin.Ortasını bulamazsın.88 model aracım var derimki her konuda 10 yaşında çoğu araçtan daha sorunsuz ve bakımlıdır.Ötv si yılda 1500 TL da olsa yenisini istemem.10 bin TL hurda bedeli çıkarsalar vermem açıkçası..Ama aynı model bir bakımsız aracım olsaydı 7 lira verene gözümü kapatarak verirdim.Ya her araç tarafsızca expertiz edilecek ya da yeni araç alımı kolay olacak ki zevk için eskiye binenlere de vergiyi koyabilesin.Aksi halde sadece ekonomik mecburiyetlerden dolayı eski arabaya binen kesim çok fazla ki tepkisi de aynı oranda olacaktır.

Geri