Enjektör Temizleyici Katkı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı sorunu bende yasadım aracımda 2001 opel vectra 1.6 comfort aklımıza gelen her yeri kontrol ettik benzin borular değişti pompa bile değişti ama fayda olmadı en sonunda geri dönüşüm valfinden cıktı sorun onu değiştirdik şimdi normale döndü şükür.
 
2-3 saat geçtikten sonra araç zor çalışıyor ise , kontak kapatıp tekrar çalıştırdığınızda hemen alıyorsa enjektörde sorun yok bence.Bu problem genelde depo için hortumundan oluyor.Eğerki halen aracınızın depo içi hortumu orginal ise büyük ihtimal üzerinde kılcal yırtılmalar vardır.Buda benzinin geri kaçmasına neden oluyor.Araç uzun süre marş basmadıysa geç çalışıyor.Eğer hortum değişti ise orginal kelepçelerini kullanmayın.1 sene aynı sıkıntıyı yaşadım araç zor marş alıyordu şimdi tık alıyor.

Benzinde biraz sıkıştırdım arabayı, marş süresi biraz düştü. Şimdilik bir şikayetim yok, bayram dönüşü bosch super4 buji takma düşüncem var, emme manifoldu, gaz kelebeği, EGR iptali gibi şeyler düşünüyorum. O sırada fırsatımız olursa yaparım bu işlemi de.
 
benzin geri dönüş valfine bi bak derim uzun zaman durup geç çalışıyorsa bu sebeb olabilir diyaframı açık kalıp zamanla benzını depoya gonderıyordur yada dıyafram contası delıktır basınçlı benzını manıfolta aktarıyordur başıma geldı bu sbeebtren çok parça değiştirdim en sonunda kendım buldum duzeldı.
 
wurth müdür nedir bunu hangi siteden alabiliriz, orijinal olanı tabi :)

aracım astra 1.3 cdti 174bin'de, 2005 model dizel. ikinci el satın aldım.

daha önce hiç enjektör temizleyici katkı kullandıklarını zannetmiyorum.

2. viteste devir düşünce silkelenme yapıyor

katkı sıvısı kullanmamı öneriyor musunuz
 
Şöyle söylim katkıların ne faydası olur nede zararı ben olsam carbon clean yaptırırdım çok daha iyi sonuçlar alırsınız yanlız arabanız yağ yakıyorsa sakın yaptırmayın zaten fiyat olarak 60 ila 100 lira arası
 
Şöyle söylim katkıların ne faydası olur nede zararı ben olsam carbon clean yaptırırdım çok daha iyi sonuçlar alırsınız yanlız arabanız yağ yakıyorsa sakın yaptırmayın zaten fiyat olarak 60 ila 100 lira arası

araba yağ yakmıyor. ama carbon clean zararlı demişti birisi de önceki sayfada, kafam karıştı valla
 
Açıkcası aracınız düz hesap 180.000 km sayılır ve dizel olduğu için benzinliye göre parçaları daha çok aşınır o yüzden sizin aracınız biraz yıpranmış durumda olduğu için sorun yaşatabilir ama carbon clean daha fazla yarar sağlayabilir size tavsiyem aracınızın kilometresi dahada artmadan satmanız yönünde bizim antalyada sanayicilerin bir lafı vardır 150.000 km nin üstü dizel alınmaz
 
Geri
Üst