Enjektör Temizleyici Katkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
usta o zaman deponun dıbındekı senelrın pıslıgını cektı araba tabı teklıyo bu seferde...

Teşekkür ederim serdarcım, hemen 2 sokak altımızda PO var memlekete dönerken 100 150 liralık benzin alıp uzun yolda katkıyla ciğerleri temizlerim, olmazsa bir riske girip carbon clean yaptırırım, arabayı satmayı düşünüyorum ama en ufak kusuru olsa ben arkamdan laf ettirmek istemiyorum, takıntılarım var sen çok iyi biliyosun :)

Olabilir Mert çok iyi yaparsın..Tam sırası ;) PO nun LPG si de iyi ayrıca..Yağları da..Senin araba temiz ve sonuçta CD sen istediğin zaman elinden çıkarırsın ;) ..Hayırlısı olsun..Umarım istedğin gibi satılır araç..

benzin geçen yer kolay kolay kir kurum tutmaz :)

Ben sonax'ınkini kullanmıştım o ara tekleme sorunum vardı ve kesti fakat depo bitip yeni benzin koyunca sorun devam etmişti fakat teklemenin nedeni subaplarda aşırı kurum birikmesiymiş zaten katkının yapabileceği birşey yokmuş. Böyle ciddi bi durumda bile katkılı yakıtta tekleme yaptırmaması nedeniyle sonaxı tavsiye ederim.

enjektör temizleyici yerine "carbon clean" daha iyi olur düşüncesindeyim.

ben arada bir dizel aracımda bile WÜRTH kullandım, alman malı kaliteli bir üründür. aynı zamanda LıquiMoly de kullanabilirsin.
ancak bunların etkisi bir defada sınırlıdır, normal olarak 15.000-20.000 km. de bir kullanırsan yakıtın geçtiği her yer tertemiz olur ve kirlenmez.
ancak sana kısa vadeli çözüm lazım bu nedenle senin işini sadece aynı tür sıvıların daha yoğun şekilde makine ile verilerek araç çalışır durumda yaklaşık 45 dk. gibi bir sürede çok daha iyi sonuç veren CARBON CLEAN yaptırman lazım.
ustanın bunu söylemesi lazımdı.

Eğer araç 160binlere gelmiş bi araçsa carbon clean yaptırmayın ben yaptırdım yılların kurumu bir anda yanma odasından ayrılıp valfleremi yapıştı ne olduysa 10bin km geçmeden araç teklemeye başladı bütün kurum egzoz valflerin üzerinde toplanmış tam kapanamaz hale gelmişti. Ama yanma odası ve enjektörler nispeten temiz çıkmıştı :) Yaptırcaksanızda uzun bi süre 3-4bin devirlerde gezin :)

ben rolanti de hafif oynama var diye wurth ün katkısını kullanmıştım. gayet güzeldi işe yaradi. rolanti dalgalanmasını kesti. ben memnun kaldım

yalnız wurth ün piyasada cok sahtesi var. her yerden alınmıyor. bir de son kullanma tarihi önemli. 50 litre ye 1 şişe wurht atıyorsun keyfine bakıyorsun : ) fiyatı da 30 tl idi

Ustam carbon clean önerdi ancak yanına da arabamın 15 yaşında olduğunu, faydalı kurumların motordan söküldüğünde enjektörlere gelecek faydanın yanında genele göre bir zarar edebileceğim konusunda ayılttı. Sonuç alamazsam depo ve enjektörleri ayrıca temizletme yoluna gidebilirim. Gözünü seveyim karbüratörün az mı temizlemedik be :)

2-3 saat geçtikten sonra araç zor çalışıyor ise , kontak kapatıp tekrar çalıştırdığınızda hemen alıyorsa enjektörde sorun yok bence.Bu problem genelde depo için hortumundan oluyor.Eğerki halen aracınızın depo içi hortumu orginal ise büyük ihtimal üzerinde kılcal yırtılmalar vardır.Buda benzinin geri kaçmasına neden oluyor.Araç uzun süre marş basmadıysa geç çalışıyor.Eğer hortum değişti ise orginal kelepçelerini kullanmayın.1 sene aynı sıkıntıyı yaşadım araç zor marş alıyordu şimdi tık alıyor.

Geri