Enjektör temizleyici hakkında görüşleriniz

bana sorarsanız en güzeli söküp temizlemektir.Ben enjektörleri söküp ne555 li kurduğum devreyle tiner verip temizliyorum.Emme manıfoldunu da 6 ayda bir keza söküp yağ ve kurum çözücü sıkıp 2-3 saat bekletip sonra basınçlı suyla yıkıyorum.Çunku 1 hp bile kayıp benim için tahammül edilemez :)

Masallah vallaha. Herkezde bukadar ustalik olsa sanayideki ustalar dedikodunun dibine vururlar. :)

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

enjektörlerde arıza yok fakat bu biriken yılların kiri aracın çekişini ve yakıt tüketimini farkedilir derece etkiler mi?

aynı şekilde enjektörlerde sıkıntı yok. ancak yakıt tüketimini etkiler mi acaba?

Birkaç gündür forma giremediğim için sorularınıza geç cevap veriyorum :(.

Enjektörler memelerinde biriken kirden dolayı farklı farklı benzin basarlar (işeme denilen olay), her enjektör farklı değerlerde benzin vermesi motorun sağlıksız çalışmasına neden olur. Çekişte ve yakıt tüketimindeki negatif etkiler amatör sürücüler tarafından bariz bir şekilde hissedilemez. Benim 1991 model aracımdaki enjektörlere hiç bakım yapılmamış gibiydi (1991-2006 arasında), ben 2006 yılında aracı alır almaz ağır bakıma soktum, enjektörlerin durumu oldukca kötüydü, bakımları yapıldı, filitreleri yenilendi, ayarlandı, sonuçta yakıt tüketimi % 5 seviyelerinde iyileşti.

Geri