Engelli Park Alanlarını İşgal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ceza olmadan aklımız başımıza gelmeyen bir millet olarak bu işin çözümünde kilit noktanın ceza olduğunu düşünüyorum. Şahsen AVM otoparklarında engelli sürücüler için ayrılan yere park eden araçları çizmeyi ve üzerine boya dökmeyi istesem de sadece sileceklerini kaldırıyorum.
Ayrıca kaldırım kenarlarında tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar için kolaylık sağlayan rampaların önüne park eden araçlar için de bir uyarı yapmak lazım. Zira her engellinin aracı yok ama çoğu tekerlekli sandalye kullanıyor.
Bu işin eğitimle ve ekonomi ile de alakası yok. Adam üniversitede öğretim görevlisi milletin gözünün içine baka baka gelip kaldırımın önüne duruyor. İşin ilginç yanı trafik polisleri de buna müsaade ediyor.
%98 i müslüman olan bir memlekette engelli vatandaşının hakkını gasp etmenin haram olduğunu bilmeyen olabilir mi?

Konuya göstermiş olduğun duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim.

O tür engelli park yerleri yaygınlaştırılabilir. Hepsinin girişine bir bariyer konulacak, bariyeri ya bir görevli ya da engelli vatandaşlarımıza verilecek olan bir kart çalıştıracak.

O tür engelli park yerleri yaygınlaştırılabilir. Hepsinin girişine bir bariyer konulacak, bariyeri ya bir görevli ya da engelli vatandaşlarımıza verilecek olan bir kart çalıştıracak.

Aynen öyle abim tüm bariyerleri açacak bir kart lazım. O zaman hiç bir sorunumuz kalmaz yeminle hayat bize güzel olur.

Herzaman dikkat etmişimdir herşeyden önce insanlara saygı duymakla başlıyor herşey diye düşünüyorum.Çevremizde okadar çok saygısız,şurda 5 dakika dursam nolacak diyen insan var ki..Umarım daha duyarlı olur insanlarımız.

Herzaman dikkat etmişimdir herşeyden önce insanlara saygı duymakla başlıyor herşey diye düşünüyorum.Çevremizde okadar çok saygısız,şurda 5 dakika dursam nolacak diyen insan var ki..Umarım daha duyarlı olur insanlarımız.

Konuya göstermiş olduğunuz duyarlı davranışınızdan dolayı teşekkür ederim.

Konuyu bir güncelleyim okumayan arkadaşlarımızda okumuş olur.

bende bir engelli olarak bu konuda sıkıntılıyım bulunduğum yerdeki alışveriş merkezlerinin engelli park yerleri avm ye girişe en yakın yerler hali ile insanların en çok park etmek istedikleri yerler oluyor buraları ama bizim gibi sıkıntısı olan insanların herkezden çok ihtiyacı var buna ama vatandaşlar bunu umursamıyor ne zaman park yerlerine yaklaşsam ve engelsiz kişiler tarafından doldurulduğunu görsem anlıyorum ki ülkemde çok sayıda zihinsel engelli var ve onların daha çok ihtiyacı var bu yerlere.

engellilerin yerine park edenlerde engelli daha doğrusu beyin özürlü...allah akıl fikir versin.bencillikten vurdumduymazlıktan başka birşey değil...

Burada bu başlığı açmamda ki amacım burada üye olan arkadaşlarımızın tamamı araç sahibi olur ya bir gün bir yerde engelli park yerine araçlarını park etmek istediklerinde benim bu yazım akıllarına geldiğinde park edeceklerini sanmıyorum... edecek dahi olsa buna vicdanları el vermeyecek... ben öyle düşünüyorum ara ara konuyu da güncellemeye devam edeceğim.

gençliktir abi bazen trafikte atlama zıplamalar oluyor,ama benim bildiğim ihtiyacı olan kişinin hakkına tecavüz etmemektir...aslına bakarsan trafik değil hayatta...

ben engelli bir arkadaşımın yerine park etmediğim gibi,gereksiz edenide görürsem sorarım,engel olurum..
emniyet şeritçilerine ifritim,sırf millet girmesin diye yarılayıp yol vermediğimde olur ki artık eds çok yapılmıyor eskisi gibi...
3 adım öteye park etmektense gelip kaldırımın önüne park edenler,bebek arabası veya tekerlekli arabaların eğimlerinin oldukları yerlere park edenler tembellerin sileceklerini kaldırırım...kötü niyetimde yok yaptığının farkına varsın...
bunda kuralı da geçtim biraz insanlık bilinci istiyor...

Geri