en sonunda havasını kıstım...:)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nominal69
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
havayı yarıya düşürmeyi ben eski temprama yapmıştım tüplü ve işe yaramıştı fakat onun motoru enjeksiyonlu değildi astrammm nin dedği gibi senin motora zarar verebilir tüpten kaynaklandığına bi emin ol

debimetere yi bi temizle bide öyle dene

Bu şekilde havayı kesma işlemi(genellikle koli bandı ile yapılır) karbüratörlü araçlarda geçerlidir.Ama enjeksiyon sistemli araçlarda belli bir dönem sonra ağır arızalara neden olabilir.Buna dikkat etmelisiniz.

Sametin dediği gibi havadebimetresine baktır bi.Bazen arıza ışığı yakmamasına rağmen arızalı olabiliyor.Normal de 11-12-13 kg civarında hava geçmesi lazımken daha fazla geçiyor.o sorunu yaşamıştım ben,18-19 kg geçiyo görünüyodu ve ışık yanmıyodu.yenisiyle değiştirdim sorun kalmadı...kolay gelsin

Arkadaşlar önceden bahsettiğim, arabamın stop etme olayını bütün uğraşlara rağmen (egr değiştirme dahil) çözemediler.2001 astra-g.lovato sıralı lpg takılı. 3500-4000 devirde seyrederken boşa aldığımda aracım stop ediyordu. bende son çare hava filtresine giren havayı bant yardımıyla bir kısmını kapatarak kıstım ve bir iki deneme sürüşü yaptım enteresandır aracım stop etmedi. bunun motora zararı olurmu. yazılımlarla hava girişi kısılabilirmi. şimdiden teşekkürler.
benimkinde sönme felan yok ama lpg takılırken aynı senin dediğin gibi ustalar hava giren yeri yarısına kadar kapamışlar ben bi zararını görmedim ama genede araban yeni ise araştır derim

ilginize tşk. ederim arkadaşlar. teck 2 cihazına bağlandı havayla ilgili bir sorun yok ama bu hava debimetresi kafama takıldı . aracım 2001 astra g nerde olaki bu hava debi metresi. resim koyarsanız sevinirim.

eski aracımda yapıyodu bunu 99 astra ama onda sıralı sistem yoktu bunun önune geçmek için hava filtresine giren hortumu çıkarmıştı usta sorun kalmamıştı
hani ön ızgaradan hava filtersine kadr gelen parça varya boru şeklinde
genellikle yüksek hızlarda oluyor değilmi buda hızdan dolayı fazla hava girmesine sebep oluyomuş
ama dediğim gibi bendeki düz sistemdi
sıralı sistemin bunu yapmaması lazım taktırdığınız yere şikayet olarak bildirin bunu düzeltsinler.

bu sorun bizim doğan vardı tüplü onda da vardı...çözülemedi öyle gitti...

Geri