"En kısa sürede servise gidin" uyarısı

xisunknown

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım 24000 km de 10 gün kadar önce motor yağı uyarısı çıktı dünde en kısa sürede servise gidin uyarısı çıktı ekranda. başına böyle bişey gelen varmı. 30000 km de gitmem gerekiyor normalde ama ekstra bir sorun mu var acaba araçta?

Ynt: "En kısa sürede servise gidin" uyarısı

Bir önceki bakımınızı kaç ay önce yaptırmıştınız? Yol bilgisayarı yağ kalitesini hem geçen zamanı kullanarak hem de yapılan yolu kullanarak hesaplıyor.

sızın normalde 10gun once servıse gtmenız gerektı.yag sevıyenızı kontrol ettınız mi?

merhaba arkadaşlar
dün benim araacımda da ingiliz anahtarı işareti ve altında "aracınızı en kısa sürede servise götürün" yazısı çıktı. an itibariyle aracımda sarı motor lambası(manifold ya da debimetre arızası) yanması dısında bir problem yok. Servise gitmek istemiyorum çünkü garantim biteli 1 yıldan fazla oldu.  Bir de servise gittiğinizde arıza tespit ücreti olarak 150tl isteniyormuş, doğru mudur?

Aynı uyarı bende de çıktı arabanın yağınıda 2-3 hafta önce değiştirdim. Yağ ömrü %93 gösteriyor.  Arabada 5 Yetişkin Klima yoğun bir şekilde açıkken uyarı verdi herhangi bir sorun yaşamadım. LPG de kullanıyordum acaba çok mu zorlandı veya pislik falan mı geldi diye düşündüm. Kullanımda herhangi bir problem yok. Acaba sizde problem düzeldi mi ?

Bonexxx link' Alıntı:
Aynı uyarı bende de çıktı arabanın yağınıda 2-3 hafta önce değiştirdim. Yağ ömrü %93 gösteriyor.  Arabada 5 Yetişkin Klima yoğun bir şekilde açıkken uyarı verdi herhangi bir sorun yaşamadım. LPG de kullanıyordum acaba çok mu zorlandı veya pislik falan mı geldi diye düşündüm. Kullanımda herhangi bir problem yok. Acaba sizde problem düzeldi mi ?

Hocam merhabalar, "Servis : ESP" tarzı başka bir uyarı da gördünüz mü? Yoksa sadece "en kısa sürede servise gidin" mi yazıyor?

Sadece  en kisa zamanda servise gidin uyarisi verdi baska bir ariza isigi yanmiyor veya aracta herhangi bir farklilik olusmuyor OK tusuna basincada gidiyor mesaj ayni gun icerisinde 2 defa yapti yalniz.

Yetkili servise goturdum aracimi "fakir yakit karisimi" hatasindan dediler ve lpg ayarlarinin gozden gecirilmesi lazim dediler. Bende ĺpv ayarlarini yaptirdim. Ama belli bir sure sonra ayni mesaj tekrar cikti ve baska bir yetkili servise gittim burada hata koduna ekrana baktim ama tam anlayamadim "motor ve karisim" kelimeleri geciyordu sanirim saolsunlar baya incelediler test surusune de goturduler ama kesin birsey soyleyemediler tekrar yaparsa getirin inceleyelim dediler.Benzinde kulla iyorum en azindan lpgdenmi diye hatayi ayiklayabilirim diye düşündüm artik zaman gosterecek hatayi tekrarlayip tekrarlamayacagini

Bugün benim aarabada da ingiliz anahtarı işareti ve altında "aracınızı en kısa sürede servise götürün" yazısı çıktı. yazı çıktıktan 30saniye sonra LPG bitti

OK tuşuna bastım uyarı gitti,daha sonra durdurup çalıştırdım falan şuan bi uyarı yok .Neden çıktı acaba bu uyarı ,lpg biterken gaz az gelip uyarı yakmış olabilirmi?

Daha önce lpg li araç kullanmadım ama arza kodundaki karışım dediği servisin sölediği gibi yanma odasında istenen yakıt ve hava karışımımın olmaması anlamına gelir yani yakıtın tamamını yakıcak bileşenlerin olmadığını gösterir ekstra olarak aracınız otomatik vites değilse egzosda gri bir tabaka görmeniz lazım eğer kara kurum görüyorsanız buda karışımın optimum olmadığını gösterir ne yazık ki benim aracım gibi as (otomatik) araclarda bu kurum hata olmasada mevcut arastırmalarımız sonucu bütün otomatikler böyle benzinin tamamı yakılamıyor çok az bir çiğ benzin atıyor arabasına yazılım attıran bir arkadaşımda aşırı bir güçlendirme yok 12 hp  18tork arttırıldı bu egzosdaki kurumdan eser kalmadı bilginize

Geri