Emniyet şerit ihlali

serdarasa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İstanbulda arkadaşımın ısrarına dayanamayız emniyet Şeridi'ne girerek yolcu indirdim.arkada kamera vardı.emniyet şeridi ihlali cezası ne kadar oldu 650 diyen var ama ben yazılı bişey göremedim .bilgisi olan var mı teşekkürler.

İlk çevirmede uyarı sonrasında ceza yazılıyor diyen de var.

polisbulteni.com der ki,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında 10 – 16 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılan trafik denetlemelerinde 55.374 araç kontrol edildi, 8.340 araç sürücüsüne emniyet şeridi ihlalinden,sadece 72 lira ceza uygulandı..

01 Ocak 2013 tarihinden itibaren emniyet şeridi ihlali yapan araç sürücülerine 650 lira trafik cezası uygulanacak.

kamera varsa uyarı olmaz kanımca. arkanda yollarlar cezanı... geçmiş olsun diyelim...

Kafam karıştı.
Emniyet şeridini ihlal mi ettiniz ? yoksa emniyet şeridine girerek EMNİYETLİ bir şekilde yolcu mu indirdiniz?

Kamera bunu belirlemişse suç nerede? Neden ceza ödenecek?

Lastiğimiz patlayınca veya arabamız su kaynatınca veya arıza halinde emniyet şeridini kullanamaz mıyız?

Kafam karıştı.
Emniyet şeridini ihlal mi ettiniz ? yoksa emniyet şeridine girerek EMNİYETLİ bir şekilde yolcu mu indirdiniz?

Lastiğimiz patlayınca veya arabamız su kaynatınca veya arıza halinde emniyet şeridini kullanamaz mıyız?

emniyet şeridi sizinde bahsettiğiniz gibi aracın arıza gibi veya acil durumlar için kullanılır. emniyet şeridi olan bir yerde zaten ana yol içerisindedir ve yolcu vs. indirilmesi yasaktır.

Şeride girip yolcu indirdim.belediyeye arayıp sordum geçtiğin kamera sayısı çarptı 77tl şeklinde ceza veriliyor dendi.umarım öyledir yoksa 650 tl ceza beni fazlasıyla zor duruma sokar

Kafam karıştı.

emniyet şeridi kafamıza göre durabileceğimiz bir yer değil. acil durumlarda vs durabilirsiniz ancak yolcu indirip bindirmek durak harici her yerde yasak. cezası var. polis görünce affeder ama kamera affetmez bu durumu.

Sizin durumunuz için değil ama emniyet şeridini ihlal edenlere 650 değil 3000 TL ceza kesilmesinden yanayım.....

emniyet şeridinde sürekli ilerleyenlere o ceza olmalı 77TL, 650 TL her ne ise.

ayrıca kamerada plaka tanıma olması lazım, plakayı tanıyamazsa ceza yazamaz.

İşte o nedenle standart olmayan APP plakalar yasak ya ;)

Geri