Emniyet kemeri ikaz sesini iptal ettirdim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İLHAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Airbagler açılır.Kemerle alakası yok.

ne kemermiş be 2009dan 2011 e :)

Son düzenleme:
ben araçla takla attım emniyet kemeri takılı değildi açılmadı. servis ise kemer takılı değil ise açılmıycağını airbag ikazlarından birisininde kemer gergisinden aldığını söyledi. onların yalancısıyım ve bir canlı bir tecrübe de yaşadım.

ben de acılmayacagını bılıyorum.kı hadı dıyelım allah korusun bır kaza yaptınız ve kemerınız takılı degılken aırbag acıldı.mılısanıyelerle olculebılcek kadar kısa surede acılan o aırbagın sızde aynı hızla aracın onune dogru gıderken yuzunuzde patladıgını dusunursenız ne boynunuz kalır ne suratınız.yanı aırbag diebag olabılır. havayastıgının amacı gelen darbeyı yumusatmaktır.kemerınız takılı degılken acılan bır hava yastıgı bırakın darbeyı yumusatmayı dırek gıttgınız hız X carptıgınız cısımın hızı kadar baskıya maruz kalmanıza neden olur.eger kemersız acılıyorsa aırbagler sırf bu durumdan dolayı bıle kemer takarım.kı benım bıldıgım kemersız aırbag acılmaz.acılırsa da olumcul darbeye sebep olur.

ha bu arada kemer uyarı sesını kısmak ıcın aparat takan kurnaz arkadaslarımıza da bır uyarı olsun bu.taktıgınız aparat aırbaglerın bır kaza anında acılmasına sebep olur. kemersız aırbag hayat kurtarmaz cıddı zararlar verır.bu havayastıgı dedıgımız sey sevımlı sırın ustune kafamızı koyup uyudugumuz yastık degıl. aman dıkkat

Haklısınız abiler.Kemer kesinlikle takılmalı .kemer takmadan airbag pek bi işe yaramaz.

Ama kazalı arabaların çoğuna bakın yan koltuk boş ama airbag yine açılmıştır. Ön airbag önden gelen darbeyle açılır.Takla atarken tavan hava yastığınız olsaydı kemer takılı olmasa bile açılırdı.

bugun bır sey dıkkatımı cektı arabanın oncamında.sagında ve yolunda bu resım var. kemerı baglanmıs bır yolcu ve onunde bır yuvarlak.sanırım aırbag ı temsılen.benım buradan anladıgımda kemersız bu aırbag acılmaz demek heralde bu..

.

hocam bendede tam tersine aktifleştirmek istiyom ancak varmı yokmu onu tam bilmiyom ki. geçen servise gittim sonra gel dediler. işleri yoğun muş. bu konuda kimsede yardımcı olmuyor. bakın 2005 astra h enjoy diye biliyom. göstergelerde üçüde soluk. 1 emn kemer ışığı 2 kayan araba resmi. 3 alttaki koltuk doluluk algılayıcısı. yardımcı olursanız sevinirim

güzel yorum yapmışsınız ,simdi hepiniz emniyet kemet kemerini tam anlamıyla daha aracı calıştırmadan takıyormusunuz????? her seferinde takıyorum diyen yalan söylüyor.

benim amacım emniyet kemerini takmadığımdan bu sesi kesmek deyil.
belkide bu forumda bulunan herkezden daha fazla emniyet kemerine önem veriyorum
yaşım oldu 40 bundan sona kendim için değil eşim ve çocuklarım için yaşıyorum

eğer sesi kesecek olsaydım evet 2 tl ye satılan emniyet kemer tokasından alırdım ve kemeri kullanmazdım
ama amacımı burada yorum yapan herkes yanlış anladı.

Her seferinde ama her seferinde takıyorum...
Hiç istisna bırakmıyorum. Yan koltuğumda oturan da varsa dövee dövee taktırıyorum.
Yalan da söylemiyorum. Buraya iyi birşey yapmışsınız gibi yazmanız da ayrı bişey olmuş.
Tebrikler ve alkışlar sizin için, yıllarca yapılan araştırmalar, onca test, yılların mühendisliği de yalan.

Geri